Daniel Skov arrangerede demonstration mod styret i Hviderusland

Daniel Skov, der har boet det meste af sit liv i Hviderusland, havde søndag arrangeret en demonstration på Torvet i Herning mod præsident Lukasjenkos styre i Hviderusland.

Der er 1200 kilometer fra Herning til Minsk, men søndag eftermiddag støttede en demonstration i Herning borgernes protester i Hviderusland.

Det var 16-årige Daniel Skov, der havde arrangeret demontrationen mod præsident Lukasjenkos styre i Hviderusland.

- Jeg kan ikke sidde på mine hænder mere, og det er meget svært at se det, der sker, i Hviderusland. Menneskerne bliver slået og banket af politiet, bare fordi de går udenfor og er modstander af Lukasjenko, fortæller Daniel Skov.

Daniel Skov har dansk far og hviderussisk mor og har boet det meste af sit liv i Minsk. Nu går han på den internationale linje på Ikast-Brande Gymnasium. Med demonstrationen håber han, at få den danske stat til at støtte oppositionen i Hviderusland.

- Vi har organiseret denne demonstration for at gøre danskerne opmærksom på situationen i mit hjemland, siger den 16-årige gymnasieelev.

Lukasjenko, der bliver kaldt Europas sidste diktator, fik ikke meget modstand ved valget, da flere af hans modkandidater blev anholdt og forhindret i at stille op. Siden da har der været demonstrationer i Hvideruslands største byer mod Lukasjenkos svindel ved valget, og de er kun taget til i størrelse.

I det centrale Minsk deltog der søndag 100.000 borgere i protester. Omkring 250 blev anholdt.

Daniel Skov vil have den den danske stat til at støtte oppositionen i Hviderusland.

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.