Daniel Skov arrangerede demonstration mod styret i Hviderusland

Daniel Skov, der har boet det meste af sit liv i Hviderusland, havde søndag arrangeret en demonstration på Torvet i Herning mod præsident Lukasjenkos styre i Hviderusland.

Kun 16-årige Daniel Skov organiserede søndagens demonstration sammen med en række af hviderussere fra andre jyske byer. Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Der er 1200 kilometer fra Herning til Minsk, men søndag eftermiddag støttede en demonstration i Herning borgernes protester i Hviderusland.

Det var 16-årige Daniel Skov, der havde arrangeret demontrationen mod præsident Lukasjenkos styre i Hviderusland.

- Jeg kan ikke sidde på mine hænder mere, og det er meget svært at se det, der sker, i Hviderusland. Menneskerne bliver slået og banket af politiet, bare fordi de går udenfor og er modstander af Lukasjenko, fortæller Daniel Skov.

Læs også Bamse-demonstration: Forældre kræver bedre normeringer i børnehaver og vuggestuer

Daniel Skov har dansk far og hviderussisk mor og har boet det meste af sit liv i Minsk. Nu går han på den internationale linje på Ikast-Brande Gymnasium. Med demonstrationen håber han, at få den danske stat til at støtte oppositionen i Hviderusland.

- Vi har organiseret denne demonstration for at gøre danskerne opmærksom på situationen i mit hjemland, siger den 16-årige gymnasieelev.

Lukasjenko, der bliver kaldt Europas sidste diktator, fik ikke meget modstand ved valget, da flere af hans modkandidater blev anholdt og forhindret i at stille op. Siden da har der været demonstrationer i Hvideruslands største byer mod Lukasjenkos svindel ved valget, og de er kun taget til i størrelse.

I det centrale Minsk deltog der søndag 100.000 borgere i protester. Omkring 250 blev anholdt.

00:46

Daniel Skov vil have den den danske stat til at støtte oppositionen i Hviderusland.

Luk video