Corona lægger stor dæmper på EM-håndboldfest i Boxen

Billetsalget til EM i kvindehåndbold er lukket ned omgående på grund af myndighedernes nye udmeldinger om restriktioner.

Coronaen sender nu også en stor skygge ind over den store håndboldfest, der skulle være foregået i Jyske Bank BOXEN i december.

Myndighedernes nye udmeldinger, om fortsættelse af de nuværende restriktioner for sportsbegivenheder, betyder, at billetsalget til december måneds EM i kvindehåndbold i Danmark og Norge lukker ned.

Det skriver Danmarks Håndboldforbund på dets hjemmeside. 

quoteVi havde i den grad glædet os til at fylde lægterne med masser af håndboldglade danskere.

Per Bertelsen, formand for Dansk Håndbold Forbund

Nedlukningen af billetsalget rammer dermed Jyske Bank BOXEN i Herning og Arena Nord i Frederikshavn. Til december skulle de begge huse et brag af en håndboldfest.

Men myndighedernes restriktioner, der fortsat kun tillader 500 personer til sportsbegivenheder, får nu konsekvenser for billetsalget til EM-kampene og sætter dermed en brat stopper for EM-festen. Allerede fredag blev der lukket ned for billetsalget.

- Alt var forberedt ned til mindste detalje

Per Bertelsen, der er formand for Dansk Håndbold Forbund, er naturligvis ærgerlig over udviklingen:

- Vi havde i den grad glædet os til at fylde lægterne med masser af håndboldglade danskere, som skulle være med til at bære vores kvinder frem.

- Alt var forberedt ned til mindste detalje, så vi kunne sikre en meget restriktiv og corona-venlig afvikling inden for rammerne af superligaordningen. Det lys må vi nu se blive slukket, og det er vi rigtigt kede af.

Det er endnu uvist, hvilke konsekvenser det får for de billetter, der allerede er solgt.

- Vi vil i løbet af de kommende dage tage stilling til, hvad der skal ske med de billetter, der allerede er sendt ud af systemet. Men som situationen er nu, ser det ud til, at det ikke bliver muligt at lukke publikum ind i arenaerne. Her udgør landsholdstrupper, produktionshold til TV-transmittering, officials og sikkerhedsfolk nemlig næsten den samlede tilladte kapacitet, siger Per Bertelsen.

Hvis Dansk Håndbold Forbund vurderer, at det ikke bliver muligt at lukke et mindre antal publikum ind, vil alle billetkøbere få refunderet deres billetter (minus gebyr), oplyser DHF på hjemmesiden.
 

Fakta om EM