Biltyv kørte væk med 5-årig dreng

Fredag aften stjal en narkoman tre forskellige biler i Herning. I den tredje bil kørte han afsted med en 5-årig dreng på passagersædet

Det udviklede sig til en regulær menneskejagt, da en narkoman fredag aften stjal tre biler i løbet af to timer. Jagten begyndte klokken 16.50 ved SevenEleven i Herning midtby. Her truede narkomanen en mand til at aflevere sin Golf.

Slog mand i hovedet med sten

Biltyven nåede at påkøre en anden bil, inden han ved 18-tiden kørte fast på Gødstrupvej i Tjørring. En anden mand holdte ind til siden for at hjælpe. Men da den venlige hjælper bukkede sig ned, slog narkomanen ham i baghovedet med en stor sten og stjal mandens grønne Fiat Punto.

Stjal bil med 5-årig dreng

Tre kvarter senere klokken 18.50 kom narkomanen forbi et pizzaria i Tjørring. Politiet ved ikke, om han stadig kørte i Fiaten, eller om han havde mistet den. I hvertfald fik han øje på en pizzabil, der holdt foran pizzariaet, mens buddet vat inde for at hente mad. I pizzabilen sad buddets 5-årige søn, men det stoppede ikke narkomanen. Han stjal bilen og kørte derfra.

En anden mand så tyveriet, og sammen med buddet løb han efter bilen. Kort efter kørte tyven fast i noget græs og forsøgte at løbe fra stedet. Men de to forfølgere indhentede ham og holdt ham fast, til politiet nåede frem.

Sigtet for 13 forhold

Det viste sig, at politiet allerede om formiddagen havde haft fat i narkomanen og sigtet ham for at køre bil i påvirket tilstand. Nu bliver han sigtet for i alt 13 forhold.

- I min tid hos politiet har jeg aldrig været med til at sigte en mand for så mange forhold på ét døgn, fortæller vagtchef Ole Vanghøj fra Midt- og Vestjyllands Politi.

Narkomanen siger, at han ikke kan huske, hvad der er sket. Lørdag formiddag bliver han fremstillet i grundlovsforhør.