Balancerer små børn og benhård træning – vil være klar til berygtet VM

Michelle Vesterby pakker lige nu, til det, hun regner med, bliver karrierens sidste VM i Ironman på Hawaii.

1:53
Michelle Vesterby sidder her i sit træningscenter i hjemmet i Herning.
Foto: Martin Sodemann, TV MIDTVEST

I 12 år har jernkvinden Michelle Vesterby fra Herning knoklet for at være den bedste triatlet.

Og nu venter der så det forude, som hun selv kalder karrierens sidste dans. Hun skal til det berømte og berygtede VM i Ironman på Hawaii.

Det er ikke hendes første tur til Hawaii, men denne gang er noget anderledes. Det er nemlig første gang, hun skal afsted som mor.

- Jeg kommer til Hawaii som en anden kvinde og en anden atlet, fortæller hun.

Og det betyder også, hun har noget nyt, hun gerne vil bevise.

- Alt er muligt. Man kan sagtens være en god og hjertevarm mor, samtidigt med man også kan være en topprofessionel atlet.

En anderledes træning

Michelle Vesterby er mor til to sønner på et og fire år, og det har betydet, at træningen har været anderledes denne gang.

For hvor hun normalt ville have trænet i Colorado eller på Club La Santa, så har hun i stedet fået bygget et træningscenter hjemme i huset, så hun kan være tæt på børnene.

- Så kan jeg sidde herude og træne, mens jeg stadig føler, jeg er en del af, hvad der sker på den anden side af væggen, fortæller hun.

Det er dog ikke altid lige nemt at jonglere træning med to små børn.

- Jeg har gode træningspas, og jeg har knapt så gode træningspas. Og der er da ingen tvivl om, at de træningspas, der er de bedste, er, når jeg ved, drengene er godt afsat, og jeg ikke føler, jeg burde være et andet sted, lyder det.

Må lægge kontrollen fra sig

Lige nu træner Michelle Vesterby omkring 25 timer om ugen, vurderer hun selv.

Hun vil helst være færdig med træningen klokken 15, når drengene skal hentes. Hun har dog lært meget af livet med små børn, siger hun. Det er ikke alting, hun selv kan styre længere.

- Jeg har for eksempel sovet fire timer i nat, fordi den lille får kindtænder. Det er ting, jeg ikke kan kontrollere, og jeg har altid været en kontrolfreak. Det er jeg ikke længere, slår hun fast.

Og den udvikling er hun glad for. For unge Michelle Vesterby, der for første gang var på Hawaii til VM i 2012, havde meget at lære.

- Hvis jeg rent faktisk, hvilket jeg tror, kan yde et lige så godt resultat i 2023 som mor til to, så er der eddermame noget, jeg godt kunne have fortalt min unge version. Jeg hviler meget i mig selv og er selvsikker på de ting, jeg gør, siger den snart 40-årige jernkvinde.

VM i ironman for kvinder bliver holdt 14. oktober. Michelle Vesterbys mål er at ende i top 10.