Årets natteravn er fra Herning

Ved årets landsmøde for natteravneforeningerne gik kåringen som årets natteravn til Hanne Sandgaard fra Herning.

I over 15 år har 69-årige Hanne Sandgaard gået på gaderne i Herning i weekenden for at skabe tryghed for de unge i byen. For det bliver hun nu belønnet med titlen som Årets Natteravn.

Det er simpelthen alletiders, og det gør mig rigtig stolt - også på byens vegne. Men det er altså også alle de andres fortjeneste. Vi går jo i hold, siger hun ydmygt til TV MIDTVEST.

På trods af at hun for nylig fik konstateret lungekræft, går hun fortsat ture som natteravn. For nylig rundede hun tur nummer 192. Det er lokal rekord.

Hanne Sandgaard var med til at starte Natteravnene i Herning i år 2000, og i indstillingen til årest natteravn skriver Bent Henriksen, formand for Natteravnene i Herning blandt andet:

- I 2003 var der problemer i foreningen, som var i overhængende fare for at blive lukket. Men så trådte Hanne til og indkaldte til en ekstraordinær generalforsamling for at redde foreningen. Hun fik lavet en ny bestyrelse, som hun blev formand for. Siden har der været stabilitet i foreningen. Det er i høj grad Hannes fortjeneste, at vi stadig har en velfungerende forening og med et stabilt medlemstal og en god økonomi.

Hanne Sandgaard var formand for natteravnene i Herning indtil i år, hvor hun pga. sin sygdom valgte at træde ud af bestyrelsen. Da hun lige nu er midt i en kemobehandling, holder hun pause med gåturene i nattelivet, som hun dog håber at kunne vende tilbage til.

- Titlen som årets natteravn er en anerkendelse, der luner rigtig meget. Den er tiltrængt oveni mit sygdomsforløb. Jeg håber meget, at jeg kan blive rask og komme tilbage på gaden og snakke med alle de søde unge mennesker i byens natteliv, siger hun til TV MIDTVEST.

Det er første gang, at prisen uddeles ved Landsmødet for Natteravne, som blev afholdt i weekenden.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.