33-årig får forvaring efter granatkast: Ville have klubhus lukket

Manden er i dag blev idømt forvaring, efter han i december 2016 kastede en håndgranat efter Black Armys daværende klubhus.

33-årige Miki Toth er i dag blevet idømt forvaring i Retten i Herning, efter han den 13. december 2016 kastede en håndgranat mod Black Armys daværende klubhus i Danmarksgade i Herning. Forvaring er en fængselsstraf, der ikke er tidsbestemt.

Miki Toth forklarede selv i retten, at han blandt andet var frustreret over, at Black Army delte dummebøder ud, og han derfor ville have klubhuset lukket, da han valgte at kaste håndgranaten.

Håndgranaten havde 3000 stålkugler i sig og gav skader på biler og bygninger for omkring 160.000 kroner.

Retten lagde blandt andet vægt på, at en håndgranat per definition er et krigsvåben, der kan forvolde død og ødelæggelser i krigszoner, og derfor er det blevet vurderet, at han var til fare for sine omgivelser.

Inden dommen blev afsagt fik Miki Toth lov til at sige et par sidste ord. Her fortalte han blandt andet, at han har været naiv og godtroende og forblændet af hurtige penge, men også at han fortryder inderligt, hvad han har gjort, og at han nu vil forlade sin kriminelle løbebane. Han afsluttede med at undskylde for sin, med sine egne ord, vanvittige opførsel.

Tog det roligt

Forsvarsadvokat Karina Skou havde i sin afsluttende bemærkning argumenteret for mellem fire og seks års ubetinget fængsel.

Miki Toth har tidligere forklaret i retten, at han sikrede sig, at der ikke var nogen i nærheden, da han ville sprænge håndgranaten, men det vurderede retten altså var uden betydning, fordi granaten sprang inde i midtbyen.

Han fik kort lov til at kramme sin kæreste umiddelbart efter dommen var læst op. Hans forældre fik ikke lov af politiet til at give ham et kram, hvilket især hans far var temmelig utilfreds med.

Efter et øjebliks betænkningstid blev dommen anket til frifindelse.

Udover håndgranaten er den 33-årige også kendt skyldig flere andre tilfælde, som du kan læse herunder.

MANDEN BLIVER DØMT FOR DISSE 10 BRUD PÅ LOVEN


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien 112.