33-årig mente selv, han var i gang med at slå ihjel: Nu er han varetægtsfængslet - men ikke for drabsforsøg

Anklagemyndigheden har i stedet sigtet manden for flere andre forhold, som er sket, da han fredag kørte sin kæreste fra Aarhus til et skovområde ved Herning.

Manden sad i grundlovsforhør søndag mellem 11 og 12.
Manden sad i grundlovsforhør søndag mellem 11 og 12.
Foto: Camilla Schiøler, TV MIDTVEST

Sent på eftermiddagen lørdag meldte en 33-årig mand sig på politistationen i Aarhus. 

Han har forsøgt at kvæle sin kæreste, fortalte han til politiet. 

Tidligere på dagen havde han og hans 33-årige kæreste været uenige, og uenigheden endte dramatisk. 

Nu er han sigtet og varetægtsfængslet for at have tvunget sin kæreste med til et naturområde syd for Herning, for at have holdt hende om halsen, og truet med at slå hende ihjel. 

Mente selv, det var drabsforsøg 

Den 33-årige mand erkendte ved grundlovsforhøret søndag middag, at han havde grebet om sin kærestes hals. 

Men selvom han meldte sig selv til politiet, og forklarede, at han havde forsøgt at slå kæresten ihjel, er det ikke nødvendigvis et drabsforsøg, forklarer anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Katrine Pedersen. 

Derfor er han ikke sigtet for forsøg på manddrab. 

- Når vi fremstiller i grundlovsforhør, skal vi kunne dokumentere med tilstrækkelig vægt, at han har forsøgt at begå drab. Der er det ikke nok, at han selv mener det, for det er ikke nødvendigvis drabsforsøg. Der skal være en vis sandsynlighed for, at han rent faktisk kunne have dræbt hende, forklarer hun. 

Og det er der ikke i tilfældet her - endnu. 

- De oplysninger, vi har, tyder på, at han har taget fat om halsen på hende på en måde, så hun stadig godt kunne få luft. Hun har ikke mistet bevidstheden, og derfor kan vi ikke sige, at hun har været i livsfare, fortæller Katrine Pedersen.

Kørte kæreste til Herning og truede med drab

Men manden er efter grundlovsforhøret sigtet for frihedsberøvelse, vold og trusler. 

Mistanken er nemlig, at manden, efter en uoverensstemmelse mellem parret, har kørt kvinden fra Aarhus til Herning lørdag formiddag, mod hendes vilje.

I bilen på vejen til Herning og i naturområdet ved Herning har manden truet sin kæreste på livet og udsat hende for vold. 

Det er her ved et naturområde tæt på Messecenter Herning, at manden kørte sin kæreste ud.

Kvinden har dog ikke været i behandling for fysiske skader, oplyser anklager Katrine Pedersen. 

Manden erkendte i store hele det, han er sigtet for, og er foreløbigt varetægtsfængslet i fire uger, mens efterforskningen pågår. 

- Vi mangler fortsat lægelige oplysninger fra den forurettede, men vi har forklaring fra både hende og fra ham, og derfor forventer jeg, at sagen hurtigt er færdigefterforsket, siger Katrine Pedersen.