20.000 gæster på kort tid skabte lange køer

Interessen for messen Ferie For Alle var så stor, at trafikken gik i stå flere steder i Herning. Søndag regner MCH med, at det bliver bedre.

De trafikale problemer var ifølge MCH størst mellem 11.30 og 13.30.
De trafikale problemer var ifølge MCH størst mellem 11.30 og 13.30.
Foto: Mikael Andersen, TV MIDTVEST

Efter en dag med store trafikale udfordringer satser MCH på, at trafikken omkring messecentret i Herning kommer til at glide anderledes problemfrit søndag, som er sidste dag med den store messe Ferie For Alle.

- Søndag er det altid lidt mere roligt hen over dagen, og så er vi ude i medierne og fortælle, hvilken afkørsel man skal tage. Samtidig vil jeg også godt opfordre til, at man enten kommer tidligt eller lidt senere, siger driftschef i MCH, Henrik Munksgaard. 

Det er langt fra første gang, den populære feriemesse har betydet kø på indfaldsvejene ved Herning. Lørdag var det værst i tidsrummet mellem 11.30 og 13.30, og driftschefen fortæller, at det var de gæster, der kom fra vest, der oplevede de største problemer.

- Jeg hører, at ventetiden i kø var omkring 40 minutter. Det kan også godt være, at nogen har siddet længere, og det vil jeg selvfølgelig beklage meget. Vi gør alt, hvad vi kan for at afvikle det så hurtigt som muligt, men når der kommer omkring 20.000 mennesker på kort tid, kan vi ikke helt undgå, at der bliver lidt kødannelser ind til messecentret, siger Henrik Munksgaard.

For at fordele de mange besøgende ud over hele dagen har messen også efter specielt tilbud til de gæster, der først dukker op om eftermiddagen. Køber man en Efter 14-billet, kan man komme ind til halv pris.