I Glyngøre tror de på det: Er begyndt at planlægge fejring af Vingegaards sejr endnu en gang

Selvom der er længe til sommer og Tour de France, er en gruppe frivillige begyndt at planlægge festen, hvis Vingegaard skulle vinde løbet for anden gang.

0:55
Allerede nu er Glyngøres hjælperyttere gået i gang med at planlægge festen, hvis Jonas Vingegaard endnu en gang skulle vinde Tour de France til sommer.
Foto: Frida Bjørn Fisker, TV MIDTVEST

Det var en kæmpe fest i hele Danmark - men måske særligt i Glyngøre - da Jonas Vingegaard i sommer vandt cykelløbet Tour de France. 

Allerede nu er gruppen af frivillige bag festen gået i gang med at planlægge endnu en fest,  når Jonas Vingeggard vinder Tour de France for anden gang - det håber de i hvert fald i Glyngøre. 

- Sidste år gjorde vi det på fem dage, og jeg tror nok, vi er alle er afklaret med, at det holder vi ikke til én gang til. Der er så mange ting, der kan forberedes forud, så det er det vi gør nu, siger Susan Aaen, som er med i gruppen Glyngøres Hjælperyttere.

Bedre forberedt i år

Gruppen er allerede begyndt at planlægge, hvor festen skal holdes, sikre økonomien og lave beredskabsplaner. 

Og klog af skade er der flere ting, som gruppen vil gøre anderledes i år: 

- For eksempel skal vi i år ikke få en uventet regning fra Koda med afgifter på over 60.000 kroner, der må vi gøre noget, for at søge om afgiftsfritagelse. Det kan vi gøre nu, når vi har god tid, påpeger Susan Aaen. 

Hun mener ikke, det er for tidligt at gå i gang med planlægning af en sejr, som ikke er vundet endnu. 

- Vi er altid beredt, så længe han cykler, det kan han godt regne med, sige hun. 

1:46
Se TV MIDTVEST's portræt af Jonas Vingegaard på TVMIDTVEST Play.


Samme fest - samme store glæde

I sommeren 2022 var glæden hos Vingegaards naboer i Glyngøre ikke til at tage fejl af. 

Over 20.000 var mødt op da den lokale helt vendte hjem, og både i kirken til gudstjeneste, på gaden og butikkerne var der flag og fejring. 

- Man skal bare sige ”sommeren 2022, Tour de France, Jonas Vingegaard’, så kan jeg mærke, det bobler helt inden i mig, og sådan er der rigtig mange der har det, og den fornemmelse, skal vi altså også have næste gang, det sker, slår Susan Aaen fast. 

Og selvom festen bliver en genganger, er hun sikker på en succes - hvis Glyngøres Jonas Vingegaard skulle vinde igen. 

- Jeg er sikker på at de 25.000 mennesker, der var der sidste år, havde en fed oplevelse, og tænker, at "vi skal da til Glyngøre igen", siger hun.  

3:42
Normalt bor der knap 1400 mennesker i Glyngøre, foruden Jonas Vingegaard. Men i dag var over 20.000 samlet for at fejre vinderen af Tour de France.