Hvad nu, Venstre? Ellemann-Jensen favorit til posten som formand

Flere Venstre-folk i det midt- og vestjyske kan stå bag Jakob Ellemann-Jensen som formand for partiet.

Jakob Ellemann-Jensen bliver af mange betragtet som den helt store favorit til at blive Venstres næste formand, og derfor er han manden, alle i Venstre holder øje med netop nu.

En af mange støtter er Viborgs borgmester, Ulrik Wilbek, der offentligt har fortalt, at han synes, ’den ligger lige til højrebenet’.

Og kigger man mod Venstres vestjyske højborg i Ringkøbing-Skjern Kommune er der også støtte at finde.

- Vi er spændte på at se, hvem der kommer på banen nu. Jakob Ellemann-Jensen er jo foreslået, og hvis han er den eneste, der melder sig, så kan jeg sagtens støtte ham, siger Bent Bisballe, der er formand for Venstre i Ringkøbing.

- Jeg er sikker på, han kan rumme os alle sammen. Det drejer sig om at få en formand, der er god til at samarbejde med sit bagland og høre på, hvad baglandet har at sige, så man ud fra det kan komme med den politik, der skal gennemføres, lyder det.

Ellemann har stadig noget at lære

Tidligere folketingsmedlem for Venstre Jens Kirk erklærer sig enig, men han påpeger dog samtidig, at Jakob Ellemann-Jensen fortsat har brug for at udvikle sig.

- Jeg er ikke tvivl om, at Jakob Ellemann-Jensen kunne være glimrende. Men jeg tror godt, der er nogle, der kan lære ham nogle ting, han ikke har lært endnu, siger Jens Kirk.

- Der er altså mere i landbrug og jordbrug end miljø, lyder det med henvisning til Jakob Ellemann-Jensens tid som miljø- og fødevareminister.

Den endelige konstellation af formandskabet i Venstre falder på plads, når Venstre holder ekstraordinært landsmøde den 21. september i Herning.

Jakob Ellemann-Jensen er favoritten til at afløse Lars Løkke som ny Venstre-formand.

Læs flere artikler fra Ringkøbing-Skjern eller i kategorien Politik.