Pape fejrede sin 90-årige far: - Politik er trods alt ikke det vigtigste

Den konservative formand brugte en del af valgdagen hos sine forældre i Bjerringbro. Hans far Svend fylder 90.

1:02
Søren Pape Poulsen sammen med dagens fødselar - hans 90-årige far Svend Poulsen.
Foto: Line Sahl, TV MIDTVEST

Genudgivet i forbindelse med Søren Pape Poulsens død lørdag den 2. marts.

Politik er vigtigt. 

Men for formanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen fra Viborg, er familien vigtigere.

Derfor var der heller ikke den mindste tvivl i hans sind om, at han skulle bruge en del af valgdagen på at fejre sin far Svend, der tirsdag fylder 90.

- For det første er der ikke noget vigtigere end, at min far bliver 90. Det skal prioriteres over alt andet. Uanset hvor meget politik fylder, er det trods alt ikke det vigtigste. Og så er det også en lidt speciel dag. Valgkampen har været travl, men i dag kan jeg ikke gøre så meget mere. Jeg kan bare gå og vente på at se resultatet i aften, sagde han. 

Pape begyndte dagen i et tv-studie i København. Herefter gik turen til forældrenes lejlighed i Bjerringbro, inden han tog til Viborg for at stemme. Og når valget slutter klokken 20, er han tilbage i København for at være tæt på begivenhederne på Christiansborg.

Opbakning hjemmefra

Den konservative landsformand fra Viborg har aldrig lagt skjul på, at han er adopteret. Han var fire måneder gammel, da Ruth og Svend Poulsen hentede ham på et børnehjem i Lyngby, fortæller han på sin hjemmeside.

Han har altid betragtet det midtjyske landmandspar som sine forældre og er taknemmelig over, at de har støttet ham i hans politiske karriere.

- Jeg har altid fået den opbakning hjemmefra, som jeg havde brug for - og det lige fra jeg begyndte at være aktiv i ungdomspolitik. Da jeg blev 18 år, havde de næsten aldrig deres bil hjemme, fordi jeg kørte rundt til al mulig politik.

- Kan de også muntre dig op i forhold til meningsmålingerne i øjeblikket?

- Ja, ja, det kan de sagtens. Og så er der masser af tvivlere, så jeg tror stadigvæk på, at vi får et godt valg. Nu må vi se. Verden går ikke under, uanset hvad der sker. Jeg tror på, at det kommer til at gå ganske udmærket, sagde Søren Pape Poulsen.

Ved Folketingsvalget i 2019 fik Det Konservative Folkeparti 6,6 procent af stemmerne. I den nye Voxmeter-måling står partiet til 6,1 procent.

Efter besøget hos forældrene tog Søren Pape Poulsen til Viborg for at stemme.
Efter besøget hos forældrene tog Søren Pape Poulsen til Viborg for at stemme.
Foto: Mikkel Berg Pedersen/Freelance/Ritzau Scanpix