Fodbolddrengene i Rom

Isaksen om millionerne: Ikke lang tid siden, jeg kun tjente 4.100 kroner om måneden

Gustav Isaksen synes, det er svært at forholde sig til de mange millioner, han tjener på at spille fodbold, fordi han samtidig mister så meget frihed.

GustavSkifte
Foto: Dan Hirsch Sørensen, TV MIDTVEST

Professionel fodboldspiller i storbyen Rom. For de fleste fodboldglade børn lyder det som et drømmeliv.

- Hvis en 10-årig "Gus" så, hvor jeg var lige nu, så tror jeg, han ville klappe i hænderne og tænke, at det her er drømmen. Jeg kunne ikke bede om mere, selv om der også er dage, hvor det er lort. Som når jeg ikke får så meget spilletid i kampene.

Det er snart et år siden, at nu 23-årige Gustav Isaksen fra Hjerk i Salling skiftede fra FC Midtjylland til Lazio i Rom for 110 millioner kroner. 

Dermed tog han et stort skridt op. Det kan også afspejles på den lønseddel, som den italienske storklub har udstyret ham med.

- Det er lidt uvirkeligt. Jeg føler ikke, at det er lang tid siden, at jeg gik på efterskole i Ikast og tjente 4.100 kroner i måneden på en ungdomskontrakt i FC Midtjylland. Og se så, hvor jeg er i dag. Det er crazy, at det kan gå så hurtigt i fodbold, fortæller Gustav Isaksen.

I den nye dokumentar ”Fodbolddrengene i Rom,” som du kan se på TV MIDTVEST Play, kan man blandt andet se Gustav Isaksen indrette sit nye liv med alt fra planter til en ny Porsche.

Stadig en leg

For ham er det vigtigt, at fodbold stadig er en leg og en passion. Derfor må de store pengebeløb i fodbold ikke tage over.

- Nogle gange kan jeg godt tænke, at vi tjener alt for meget. Andre gange kan jeg tænke, at vi fortjener hver en krone. For friheden i vores liv er begrænset. Der er altid nogen, der bestemmer over dig, og der er tusindvis af mennesker, der fortæller dig, om du er god eller dårlig, siger Gustav Isaksen.

Han har stadig fire år tilbage af sin kontrakt med Lazio. Og lever lige nu sin drengedrøm i Rom.

- Det her er min drøm, og jeg gør det, jeg elsker allermest. Pengene er i den sammenhæng helt ligegyldige. Alligevel kan tanken om de mange penge godt komme til at fylde ind imellem. Men jeg havde jo helt sikkert også spillet fodbold, selv om jeg ikke havde tjent mange penge. For fodbold er mit liv og det, jeg bedste kan lide at lave, fortæller Gustav Isaksen.

Du kan se meget mere til Gustav Isaksens liv i Rom i streamingserien her: