Kommentatorer: - Simon Kollerup kandiderer til ministerpost

To tidligere folketingsmedlemmer roser Socialdemokratiets fiskeriordfører, Simon Kollerup, for hans håndtering af kvotekonge-sagen.

Han stod i spidsen, da Statsministeren blev indkaldt til samråd om hans forhold til den såkaldte kvotekonge, John-Anker Hamethner Larsen fra Thyborøn. Og hans rolle i sagen og måden han har håndteret den på, har i den grad givet ham et skub op ad den politiske karrierestige, vurderer to tidligere folketingspolitikere.

quoteJeg mener i hvert fald, at han er en af dem, der vil kandidere til en ministerpost.

Johs Poulsen.

- Han har klaret det, sådan som man forventede, han skulle. Han har holdt gryden i kog og sørget for, at den ikke kogte over – det har sådan set været hans opgave, og det synes jeg, han har klaret ganske fint, siger Knud Erik Kirkegaard, Fhv. MF og Minister, Konservative, Aulum.

Her kan du se et klip fra samrådet med statsminister Lars Løkke Rasmussen.

- Jeg mener i hvert fald, at han er en af dem, der vil kandidere til en ministerpost. Han er en ung mand, men han er driftssikker og saglig, og fagligt tror jeg også han har ret godt fat i sagerne, så i den forstand tror jeg bestemt, at det her har ikke svækket hans karrieremuligheder, siger Johs Poulsen. 

quoteSet fra et gruppeformands-synspunkt, så er han et af de folketingsmedlemmer, man er rigtig glad for, for man tør trygt sende ham i byen - han laver ikke ulykker.

Knud Erik Kirkegaard.

Ministerpost i sigte eller ej. Uanset hvad så får Simon Kollerup et klap på skulderen af de garvede politikere. Det kræver nemlig lidt at lægge arm med landets statsminister, og derfor kan det give ekstra plusser i bogen, at han har gjort det.

- Set fra et gruppeformands-synspunkt, så er han en af de folketingsmedlemmer, man er rigtig glad for, for man tør trygt sende ham i byen - han laver ikke ulykker. Måske kunne han godt have været lidt skabere i samrådet, men han gjorde, det han skulle. Nu kender jeg jo ikke noget til Mette Frederiksens sorte lommebog, men jeg tror bestemt, der er en mulighed for, at hans navn står i den bog over eventuelle ministeremner, siger Knud Erik Kirkegaard. 

Her kan du se hele programmet Fixpunkt med Johs Poulsen og Knud Erik Kirkegaard som gæster: