Fast Arbejde

Trods masser af arbejde er tømrerfirma presset af stigende udgifter

Lige som resten af samfundet, kan Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen også mærke de stigende udgifter til strøm, varme og brændstof. Men optimismen for fremtiden er dog stadig intakt for Hammerum-virksomheden.

Det er godt 13 år siden, at Bjarne Gottenborg blev medejer af Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen.
Det er godt 13 år siden, at Bjarne Gottenborg blev medejer af Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen.
Foto: Bent Løkke Leth, TV MIDTVEST

I 30 år har medarbejderne hos Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen lavet alt fra ombygninger og nybyg til erhvervsbyggeri og special løsninger. 

Hammerum-virksomheden har nemlig både store totalentrepriser og små private kunder.

- Der er sådan set ikke noget, vi ikke laver. Det eneste, vi ikke laver, er typehuse. Men alt det, der lige er til højrebenet, laver vi som regel ikke. Det kan vi ikke finde ud af, men det, der er specielt, det kan vi lave og er gode til, siger Bjarne Gottenborg, der er tømrermester og ejer halvdelen af tømrerfirmaet.

Lige nu er der dog blevet længere mellem opgaverne.

- Det kan godt være, at telefonen er lidt stille lige nu, men vi går ikke død, og vi kører ikke tør. Men det er svært lige nu. Der er stadig masser af arbejde, men problemet er udgifterne, forklarer tømrermesteren.

Det er især stigningerne i udgifterne til strøm, varme og brændstof, der er en udfordring.

- Det har været rigtig svært for os at holde udgifterne nede generelt, og der er jo kun et sted, vi kan gøre noget, og det er ved at lægge de ekstra udgifter på kundens faktura. Der har vi måske været lidt for tilbageholdende med, og vi skulle måske have gjort det lidt før, siger Bjarne Gottenborg.

På et normalt år bruger virksomhedens biler sammenlagt diesel for 210.000 kroner.

Det er godt 13 år siden, at Bjarne Gottenborg blev medejer af Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen, da han købte sig ind i virksomheden. De højere udgifter får ham dog ikke til at tvivle på virksomhedens fremtid.

- Vi har været oppe på 45 ansatte, men som tiden er lige nu, så gearer vi lidt ned, men vi er klar til at kunne geare op igen. Vi er fuldstændig omstillingsparate. Hvis vi skal bygge et højhus, så er det det, vi gør. Og skal vi arbejde for hr og fru Jensen'er det næste år, så er det det vi gør.

I dag har Tømrerfirmaet Henrik Kristoffersen godt 30 ansatte.