Fast Arbejde

Frank laver sin egen ”LEGO”-manual, når han renoverer motorer

Mekanikeren Frank Andersen skiller alverdens motorer i atomer for at renovere dem, men inden han starter processen, laver han en manual, så han kan samle dem igen.

9:20
AC Motors: I Viborg er de eksperter i at få ødelagte motorer til at køre igen. Og til at sikre medarbejdernes egne motorer er en vaskeægte guldvinder fra det danske cateringlandshold.
Foto: Janne Dalby Ewert, TV MIDTVEST og privatfoto. Redigering: Jens Svenning, TV MIDTVEST

Hvis du er vild med biler og LEGO, så må Frank Andersens job være lige noget for dig.

Han arbejder nemlig som mekaniker hos AC Motors i Viborg, som er specialister i at renovere motorer til alverdens køretøjer som for eksempelvis både, tog, traktorer, klassiske biler og minilæssere.

Hans arbejde minder faktisk om en LEGO-samlers, bortset fra at han går hjem med olie på hænderne.

-  Hvis vi nu har gang i at renovere fem eller ti motorer ad gangen, kan vi ikke huske hver eneste motor. Så jeg tager en masse billeder, for så har jeg en idé om, hvordan motoren skal samles igen, forklarer Frank Andersen og tilføjer:

- Det er lidt ligesom at åbne en æske med LEGO Technic, kan man sige, hvor vi så bare laver vores egen manual, så vi får sat ”klodserne” rigtigt sammen igen.

Opkøber brugte motorer

AC Motors har mere end 70 års erfaring med renovering af motorer, maskinarbejde og salg af motorer og reservedele.

Virksomheden blev stiftet i 1950 af fem viborgensere, og dengang hed den Midtjysk Cylinder Service. I 2021 blev motorvirksomheden købt af AC Group, og siden har den fået større fokus på bæredygtighed.

- Vi køber også brugte motorer op, hvor vi sørger for at se, hvilke dele der kan genbruges, og hvis hele motoren kan genbruges, renoverer vi motoren og gør den klar til salg, fortæller AC Motors administrerende direktør, Morten Vammen, og fortsætter:

- Men hvis ikke hele motoren kan bruges, så tager vi de dele ud, som kan bruges, og så sælger vi dem.

I øjeblikket har AC Motors 19 ansatte, men de forventer at ansætte omkring syv i produktionen i 2023.

Bliv klogere på mange flere virksomheder i Midt- og Vestjylland i serien Fast Arbejde.