Maja fanger større fisk end drengene

Maja Halkjær har kun fisket i godt et år. Alligevel er hun dygtigere end mange af mændene.

Maja Halkjær er mest til fisk, der er større end hende selv.

- Det giver et adrenalinkick, for de fighter, og de kræver lidt mere, siger Maja Halkjær.

quoteDet giver et adrenalinkick, for de fighter.

Maja Halkjær.

Det er primært fiskearten størfiskeri, som er Maja’s hjemmebane. Hun føler sig meget på udebane, når det kommer til putn’ take-fiskeri. Alligevel slog hun og hendes kvindelige makker de to værter i fangstgaranti – stort endda.

- Jeg har jo valgt piger, fordi nu skal vi altså bare vinde, sagde Frank Sjøgreen ellers inden dysten.

Pigerne her vandt stort over Frank og Peter fra Fangstgaranti.
Pigerne her vandt stort over Frank og Peter fra Fangstgaranti.
Foto: Henrik Drivsholm, TV MIDTVEST

"Den var ligeså lang, som jeg er"

Det er efterhånden et sjældent syn at se en pige med en fiskestang i hånden. Men Maja er vild med sin hobby, og dyrker den ned til allermindste detalje. Hun har fanget mange store fisk, men én står meget klart i hendes errindring.

- En dag på Aalsbogaard på Fyn, hvor min bidmelder skrige, og jeg kroger fisken, og et splitsekund efter, springer den fri af vandet – og den springer helt fri. Og det står hurtigt klart for os, at der er tale om den største fisk i søen. Så imens jeg fighter den, så kommer søejer og alle andre og vil kigge og hjælpe. 33,7 – lige knap 34 kilo, og ligeså lang som jeg er. Den står klart. Meget klart, siger Maja Halkjær.

quoteDet står hurtigt klart for os, at der er tale om den største fisk i søen.

Maja Halkjær.

Den store kæmpefisk blev fanget på det samme grej, som hun slog Frank Sjørgreen og Peter Fris med i fiskekonkurrencen i de nye afsnit af Fangstgaranti. Og Maja har helt tjek på, hvad det var for noget grej - hun laver nemlig det hele selv.

- Jeg fangede den med en halv skalle fra søen, og så er den poppet med en rubby dubby pop-up – det plejer at fange ganske udmærket, siger Maja Halkjær.

Fighten med den store fisk tog 15-20 minutter. 

Du kan snart se duellen mellem de to piger og drengene fra fangsgaranti, når de nye programmer om Fangsgaranti bliver vist på TV MIDTVEST.

Her kan du se afsnittet af Fangstgaranti, hvor pigerne slår drengene:

Frank og Peter har fået en god idé. De vil udfordre to af landets dygtigste kvindelige fiskere, Laura og Maja. Scenen er sat en tidlig morgen ved en sø med stør. Nu handler det om at fange flest på en formiddag.