Familiekabalen

Signe og Svend Aage blev kærester på nettet kort tid før deres 90 års fødselsdag

Flirt, forelskelse og flagrende sommerfugle har ikke nogen alder, det kan 90-årige Signe Kristensen og Svend Aage Vestergaard skrive under på.

9:31
Kærligheden mellem Signe Kristensen og Svend Aage Vestergaard blomstrer om kap med hortensiaerne.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

De er så forelskede. Kysser hinanden. Fletter fingre og krammer.

- Det er næsten lige som dengang, vi var unge. Vi tror ikke selv, vi er så gamle, det kan vi slet ikke mærke.

Men det er Signe Kristensen og Svend Aage Vestergaard, som begge er fyldt 90 i år. 

Hun er fynbo, og han er vestjyde. De blev kærester få måneder før, Signe Kristensen kunne fejre sin runde dag.

Og ligesom så mange andre, har de fundet hinanden gennem onlinedating.

- Når man er 90 år, er det ikke så let at finde en. De er væk, eller også er de ikke til pæn brug mere. Men det var Signe, siger Svend Aage Vestergaard med et glimt i øjet.

Svend Aage Vestergaard inviterer gerne sin kæreste til harmonika-koncert i sit musikværelse.
Svend Aage Vestergaard inviterer gerne sin kæreste til harmonika-koncert i sit musikværelse.
Foto: Margit Vendelbjerg, TV MIDTVEST

Onlinedating var vejen frem

Signe Kristensen nåede at fejre guldbryllup med sin mand, inden han døde i 2006. I 10 år ventede hun forgæves på at møde en, der kunne slå benene væk under hende.

- Jeg bor i et lille samfund og møder de samme mennesker hele tiden, når jeg bliver inviteret ud, og når jeg har gæster. Så sker der jo ikke noget, siger hun.

I 2016 valgte den pensionerede lærer at gå på nettet for at oprette en profil på Seniordating.dk.

- Det var fordi, jeg havde hudsult. Jeg har mange gode venner og familie, som jeg får et kram af. Men det er ikke det samme, som at der nogen, der rører ved det bare skind. Det er så dejligt, siger Signe Kristensen.

Mange skrev til hende, men det blev aldrig til mere end lidt korrespondance, og sidste efterår besluttede hun sig for at slette sin profil.

- Jeg tænkte, at når der står, jeg er 90, så er der ingen, der vil reagere. Så ville jeg ikke betale til det mere. Men så så jeg et billede af Svend Aage, der havde reageret på min profil og tænkte, at han så både troværdig og naturlig ud. Han havde også de dejligste øjne, så jeg skrev tilbage, fortæller Signe Kristensen.

Den pensionerede vognmand fra Skjern indrømmer gerne, at han også faldt for Signes udseende.

- Jeg tænkte, hun så godt ud. Det gør hun stadigvæk. Og så er det en fordel, vi er lige gamle, siger han og Signe Kristensen tilføjer:

- Vi er født med kun tre måneders mellemrum og har oplevet alle de samme perioder i historien.

"Livet er at have en at holde om"

De mødtes første gang i januar hjemme hos Signe Kristensen, og her oplevede de begge, at der skete noget smukt, da de valgte at række ud efter hinanden. Siden da har de været kærester.

De bor på skift hos hinanden en uge ad gangen, og de har ingen planer om at flytte sammen. Når Svend Aage Vestergaard er på hjemmebane, laver han maden, og hjemme hos Signe Kristensen er det omvendt.

- Jeg er nærmest på rekreation, når jeg er her i Skjern hos Svend Aage, understreger Signe.

Hendes kæreste har spillet harmonika i mange år og har indrettet et musikværelse i sin villa. Her blomstrer romantikken, når Svend Aage Vestergaard spiller gamle sange som ”Violer til mor” og ”Der er lys i lygten Lillemor” for hende. Der bliver sunget, drukket en enkelt dram og klappet. En tosomhed de sætter stor pris på begge to.

- I vores alder er det ikke nemt at finde to, der harmonerer. Vi synes begge, vi har gjort et fund. Kærlighed kan man ikke blive for gammel til. Det kan vi skrive under på, siger de og tilføjer:

- Vi ligger tæt om natten, og det er livet at have en at holde om, siger de begge.

Flere ældre på 55 år og opefter går til tasterne, når de skal finde en kæreste.

Ifølge tal fra Danmarks Statistik var der i 2020 godt 100.000 i den aldersgruppe, der datede på nettet. Tre ud af fem er mænd.