Varmeværk på Mors har sat prisen ned: - Vi har ramt det rigtige brændselsmix

For øjeblikket stikker energipriserne af, men hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker på Mors har de sat deres priser ned.

Sdr. Herreds Kraftvarmeværker på Mors har sat energiprisen ned.
Sdr. Herreds Kraftvarmeværker på Mors har sat energiprisen ned.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

De fleste kan nikke genkendende til, at varmeregningen den seneste tid kun er blevet højere og højere. Men sådan er det ikke for kunderne hos Sdr. Herreds Kraftvarmeværker på Mors.

Siden 1. juli har firmaet sænket priserne, så deres 580 forbrugere nu kan glæde sig over en prisnedsættelse på cirka 2000 kroner årligt.

- Årsagen er den, at vi har forstået, og måske også været lidt heldige, at vi har ramt det rigtige brændselsmix og de rigtige varmekilder, siger Poul Kristensen, der er formand for Sdr. Herreds Kraftvarmeværker.

- Gennemsnitsprisen er cirka 22000. Det har ikke været en lav pris, må vi nok sige. Men med de priser andre melder ud nu, så rykker vi helt pænt ned i listen.

Ifølge Poul Kristensen, der er formand for Sdr. Herreds Kraftvarmeværker, sparer kunderne i øjeblikket 2000 kroner årligt.
Ifølge Poul Kristensen, der er formand for Sdr. Herreds Kraftvarmeværker, sparer kunderne i øjeblikket 2000 kroner årligt.
Foto: Sebastian Engelberth Hansen, TV MIDTVEST

For ti år siden droppede selskabet naturgas som hovedbrændsel, og har siden satset på biomasse som for eksempel overskudstræ fra vinduesproduktion og halm.

- Vi har etableret tre forskellige biomasseværker, og har så en varmepumpe i den største af vores byer. Så vi har ligesom spredt os og skabt en masse fleksibilitet, siger formanden.

- Der er faktisk også vindmøllestrøm fra to små og gamle vindmøller, der står henne i Hvidbjerg. Det er lige nu en guldgrube for os, og er med til at fastholde vores varmepris, siger formanden.

Et øjebliksbillede

Poul Kristensen håber, at det får en betydning for lokalområdet, at kraftvarmeværket kan tilbyde de konkurrencedygtige priser midt i en energikrisetid.

- Vi håber på, at det giver en mulighed for, at vi kan få nye borgere i byen i form af tilflyttere med børn, siger han.

Men formanden er også bevidst om, at de priser han kan tilbyde lige nu, blot er et øjebliksbillede.

- Vi har været dyrere på et tidspunkt. Og der er jo ingen, der kender fremtiden, siger han.

- Jeg tør ikke garantere noget som helst. For år tilbage i tiden, troede jeg ikke, jeg skulle stå her og sige, at vi har en billig varme. Men som fremtiden ser ud lige nu for os, jamen så ser den faktisk rimelig lys ud.