Sponsorér en køledisk: Lokale hjælper købmand med elregningen

Hos Min Købmand i Nr. Felding kan lokale blive køledisk-sponsorer for 1000 kroner, som cirka er den pris, det koster købmanden at holde en køledisk kørende for tiden.

Kølediskene er plastret til med takkekort til deres sponsorer.
Kølediskene er plastret til med takkekort til deres sponsorer.
Foto: Pernille Leftes Niclasen, TV MIDTVEST

Mange købmandsforretninger er udfordret grundet de stigende energi- og elpriser, og derfor skal der tages ekstraordinære tiltag i brug. Det har de i hvert fald gjort hos Min Købmand i Nr. Felding, hvor et nyt initiativ skal sikre, at butikkens elregning kan betales. 

Det nye initiativ går ud på, at både private og virksomheder kan indbetale 1000 kroner, og dermed sponsorere strømmen til en køledisk i en måned. Kølediskene får derefter et skilt på med navnet på dens sponsor. 

Og det nye initiativ har været nødvendigt efter de stigende elpriser, fortæller bestyrelsesformand for Min Købmand i Nr. Felding, Flemming Hedegaard. 

- Vi vil rigtig gerne beholde vores butik, fordi vi mener, at den har stor indflydelse på byens udvikling, og derfor bliver vi nødt til at kæmpe alt, hvad vi kan for at overleve.

Min Købmand i Nr. Feldings Facebookopslag om de nye sponsorater.

En fælles investering 

Det kan selvfølgelig virke mærkeligt, at det pludselig er kunderne, der skal betale elregningen, men købmændene i de mindre byer, er især afhængige af lokalbefolkningen, og af at lokalbefolkningen vælger at handle lokalt.

- Det bliver et fællesprojekt at sikre overlevelsen, fordi vi alle sammen har gavn af at have butikken her i byen. Folk kan handle tæt på, butikken skaber arbejdspladser, og butikken er med til at sikre en udvikling, der gør, at husene herude kan sælges, fortæller Flemming Hedegaard.

Hvor længe sponsor-ordningen skal køre, kommer an på, hvor længe priserne kommer til at gå opad. Men købmanden fra Nr. Felding frygter, at det kommer til at vare længe endnu.

- Som det ser ud nu, har vi sponsorater til de næste tre måneder i butikken, og det betyder, at hvis priserne ikke stikker endnu mere af, så er vi i hvert fald sikret indtil da.

2:15
Hos købmanden i Nr. Felding har de høje elpriser ført til et nyt initiativ, hvor kunder hjælper med at betale regningen

"Denne køledisk sponsoreres af..." 

En af de lokale kunder, der har valgt at sponsorere en køledisk, er Louise Lundquist og hendes mand Anders Lundquist.

Køledisken med pomfritter og pølsehorn bliver nemlig lige nu og en måned frem kølet ned takket være deres sponsorat.

- Vi synes, det var et godt formål at hjælpe vores lokale købmand med de her stigende elpriser, vi alle sammen kæmper med for tiden. For os er det meget vigtigt, at vi bevarer vores lokale købmand, for vi har kæmpet for at få den op at stå, fortæller Louise Lundquist.

Og der er mange fordele ved at have en købmand tæt på.

- Det er bekvemmeligt og rart at have en købmand i nærheden, så vi ikke altid skal ud at køre for at handle eller hente pakker.