Kandidater går på TikTok: 20-årige Siff vil ramme sine jævnaldrende

De midt- og vestjyske folketingskandidater forbereder sig på et folketingsvalg, der skal udskrives inden oktober. Valgkampen er blandt andet rykket på TikTok.

2:16
To midt- og vestjyske folketingskandidater er i fuld gang med at tænke i valgstrategi.
Foto: Esben Kock Jensen, TV MIDTVEST

- Jeg vil klart opfordre til og forventer, at statsministeren udskriver valg efter sommerferien - og inden Folketinget mødes igen.

Sådan indleder Det Radikale Venstres politiske leder, Sofie Carsten Nielsen, et Facebook-opslag, der for alvor har sat gang i valgkampen til det kommende folketingsvalg. 

Derfor har de midt- og vestjyske folketingskandidater - i hvert fald for en stund - sat ferien på pause for at forberede valgvideoer, plakater og budskaber. 

Det gælder også for 20-årige Siff Tang Lassen fra Herning, der stiller op for de konservative. Hun fører blandt andet valgkamp på det sociale medie TikTok, hvor hendes seneste video netop omhandler udsigten til et valg allerede i sensommeren eller efteråret. 

- We're all gonna have a great time... what the Jesus Christ was that, lyder det i videoen, mens den unge kandidat lip syncer (matcher mimik og læber, red.) til sangen.

Den konservative kandidat tror, at de sociale medier kan være med til at sikre hende en plads i Folketinget.

- Det er et meget sjovt koncept. Det der med at man sidder der med sin telefon foran sig og er lidt akavet. Og så ligger man det ud, og det bliver tit ret sjovt, lyder det fra den unge kandidat.

Siff Tang Lassen laver valgvideoer til TikTok med sin telefon.

- For mig er det meget vigtigt, at man kan spejle sig i mig. At der er noget andet end en politiker i det, jeg laver. Jeg er også et ungt menneske, og jeg går også i byen fredag aften, siger Siff Tang Lassen.

Garvet kandidat er med på idéen

I Viborg jagter det socialdemokratiske byrådsmedlem Mette Nielsen også en plads i den 179-mand store forsamling på Christiansborg. 

- Jeg tror, det allervigtigste er nærvær, og at man er én, som folk kan få tillid til og se, at man gider at arbejde, forklarer hun. 

Listen over de platforme, hvor Mette Nielsen fører valgkamp, er lang. Den tæller blandt andre Facebook, Instagram og LinkedIn. På sigt kan TikTok blive føjet til listen. 

- Det har jeg faktisk tænkt, om jeg snart skal til at entrere med. Jeg tror, at det kommer her snart, siger hun med et smil.

Uagtet af Radikale Venstres udmelding, så skal der være afholdt valg til Folketinget senest 4. juni 2023.

- Valgkampen blev skudt i gang for længe siden. Jeg kører selvfølgelig op i kadence, når vi kommer tættere på, men jeg er fuldstændig klar til den dag, hvor valget bliver udskrevet, lyder det fra Mette Nielsen.