Utilfredse frisører: Retningslinjer kommer for sent

Frisørerne modtog anbefalinger for, hvordan de forsvarligt kan holde åbent, under et døgn før tid.

I morgen må frisører igen begyndt at tage imod kunder, men retningslinjerne for, hvordan deres saloner skal indrettes, så man undgår smittespredning af coronavirus, blev først offentliggjort i eftermiddags, altså under 24 timer før, frisørerne kan åbne.

quoteDet er frustrerende, fordi hvordan er det lige? Hvor står vi henne? Hvad må vi, og hvad må vi ikke? Det kunne være rart at vide nogle retningslinjer, og det kunne have været rart at retningslinjerne havde været der, inden vi tog stilling til om vi ville åbne eller ej

Ellen Poulsen, Indehaver, Havnegades Frisørsalon, Nykøbing

Det er for sent, mener de frisører, som TV MIDTVEST har talt med tidligere i dag.

Tina Vestergaard er indehaver af Fruehøj Frisørsalon i Herning. Da vi talte med hende klokken 13:50, havde hun stadig ikke hørt fra Sundhedsstyrelsen.

- Hvad må vi? Skal vi have mundbind? Skal vi have visirer? Hvad gør vi med vores værktøj? Det giver hurtigt en utryg stemning blandt alle os frisører. Jeg synes ikke helt, at det er fair over for os, siger hun.

Hendes kollega Ellen Poulsen, der er indehaver af Havnegades Frisørsalon i Nykøbing har samme oplevelse.

- Det er frustrerende, fordi hvordan er det lige? Hvor står vi henne? Hvad må vi, og hvad må vi ikke? Det kunne være rart at vide nogle retningslinjer, og det kunne have været rart at retningslinjerne havde været der, inden vi tog stilling til om vi ville åbne eller ej, fortæller hun.

Ellen Poulsen ville gerne have modtaget anbefalingerne tidligere.
Ellen Poulsen ville gerne have modtaget anbefalingerne tidligere.
Foto: Svend Vilhelm Mikkelsen, TV MIDTVEST"

Forvirring

Natten mellem torsdag og fredag blev det meldt ud, at frisører kunne genåbne fra mandag. Det fik straks folk til at ringe og bestille tid.

Men i løbet af weekenden har frisørerne ikke vidst, om de overhovedet kunne blive klar til at tage imod kunder.

- Vi har knoklet benhårdt for at få de her retningslinjer gjort klar. Og heldigvis så er det retningslinjer, der er ret nemme at gå til, forklarer erhvervsminister Simon Kollerup.

Tina Vestergaard er nu lettet, efter hun har hørt myndighedernes anbefalinger.

- Jeg er i bund og grund glad for, at det er anbefalinger. At det ikke er noget, vi skal gøre, for vi har jo ikke nogen chance for at finde mundbind eller visirer og alt muligt inden i morgen, hvor vi starter op. Så for mig er det vigtigt, at det er anbefalinger, og vi vil selvfølgelig følge deres anbefalinger så godt som vi overhovedet kan, slår hun fast.


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Erhverv.