For at undgå mylder på genåbnede genbrugspladser: Viborg kontrollerer nummerplader

I Viborg Kommune genåbner genbrugspladserne tirsdag morgen. Men man kan ikke bare komme ind. Det kræver den rette nummerplade.

Tirsdag morgen åbner Revas, der håndterer affald i Viborg Kommune, igen sine genbrugspladser. Men ikke uden anderledes vilkår, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Det bliver nemlig bilens nummerplade, der afgør, hvornår man må komme ind. For at undgå kaos vil sluttallet i nummerpladen give adgang på forskellige datoer. Det vil sige, at tirsdag (31. marts) er det dem, hvis nummerplade slutter med et lige tal, der må komme ind. Onsdag (1. april) er det dem med et ulige tal, der kommer ind.

- Vi har lavet en aftale om, at genbrugspladserne i alle kommuner kan åbnes igen, hvis sundhedsmyndighederne giver deres tilladelse. Og det har de nu gjort. I Viborg Kommune er vi klar med fuld bemanding fra tirsdag morgen, siger borgmester Ulrik Wilbek til avisen.

Kommunens genbrugspladser åbner op igen efter flere ugers lukning tirsdag kl. 8.

Lige tal på lige datoer

Fra og med torsdag (2. april) fungerer det sådan, at biler, der slutter med et lige tal i registreringsnummeret, kan komme ind på lige datoer. Samtidig kan biler med ulige tal komme ind på ulige datoer.

Men ifølge kommunen er det med begrænset kapacitet, at genbrugspladserne genåbner. Så kom kun, hvis det er nødvendigt, lyder opfordringen.

- Det nytter jo ikke noget, hvis vi alle sammen farer ud til Revas tirsdag morgen for at komme af med vores haveaffald. Så jeg appellerer til, at folk bruger deres sunde fornuft og holder afstand, siger borgmester Ulrik Wilbek (V) til avisen.

Til sammenligning indfører Ringkøbing-Skjern adgangsbegrænsning på de af kommunens genbrugspladser, der åbner tirsdag.

Tema

Coronavirus