Udskydelse af diskotekåbninger: Det kan ende i konkurser og fyringer

Med et stigende antal smittede bliver der nu lagt op til, at fase fire af genåbningsplanen skal udskydes. Barer og diskoteker er kede af, at de ikke bliver taget med på råd.

Rune Bach har fuld forståelse for retningslinjer og restriktioner, men mener der skal mere hjælp til, hvis der skal være et natteliv i fremtiden. Foto: Karsten Mortensen, TV MIDTVEST

Diskotekerne har ventet længe på, at de igen kunne slå dørene op for nattelivet, men nu er der kommet nye anbefalinger fra Statens Serums Institut, som sundhedsministeren har tænkt sig at følge.

Læs også Efter fase 4-alarm - her risikerer Danmark at lukke ned igen

- Regeringens holdning er klar. Vi vil kun være med til genåbning i det omfang, det er sundhedsmæssigt fuldt forsvarligt. Derfor synes jeg, vi som regering og folketing er nødt til at lytte til anbefalingen fra Statens Serums Institut, siger sundhedsminister, Magnus Heunicke.

Det betyder, at der nu er stor risiko for, at den længe ventede åbning måske først bliver næste år.

- Jeg har forståelse for, at man ikke bare kan sige, det er tre eller seks måneder, det handler om. Men jeg synes, man er nødt til at komme ud og sige, at så længe vi er nødt til at holde jer lukket, så dækker vi jer 100 procent, fordi vi kan ikke blive ved med at holde til selv at skulle betale en del af gildet. Vi holder lukket for at hjælpe hele familien Danmark i gang, så må de også hjælpe med at holde vores livsværk i gang, siger Rune Bach, der er indehaver af diskoteket East End i Holstebro.

Tilbage i januar investerede de en million kroner i natklubben, så de er meget ivrige efter at få åbnet.

Vil med på råd

I Viborg er der også stor forståelse og respekt for de anbefalinger, der kommer, men den daglige leder af Zwei Grosse Bier Bar i Viborg, Martin Tinghøj, savner information og forståelse den anden vej.

Vi er faktisk skuffede over, at vi ikke bliver taget med på råd

Martin Tinghøj, Daglige leder, Zwei Grosse Bier Bar, Viborg

- Vi er faktisk skuffede over, at vi ikke bliver taget med på råd, når det er, de skal sidde og finde ud af de her ting. Vi synes jo selv, at vi er rigtig gode til at overholde de restriktioner og retningslinjer, der kommer fra myndighederne, siger han.

Martin Tinghøj mener, at det ville været godt med input fra branchen, så politikerne har et bedre grundlag at forhandle på.

- Hvis de hjælpepakker der har været, før ikke bliver skruet anderledes sammen, så vil det betyde fyringer for mange, og det vil også betyde rigtig mange konkurser. Det er over det hele og ikke kun os, så det kommer til at have konsekvenser, hvis man ikke kigger på det, siger den daglige leder.

Som det ser ud nu, så bliver der forhandlet om genåbningen den 12. august.

02:04

Alt tyder på, at diskotekerne ikke får lov til at genåbne her i august, som det ellers var planen.

Luk video