Svømmehold testet positiv: Vildbjerg- Sports & Kulturcenter lukker svømmehallen mandag

Vildbjerg Sports- & Kulturcenter måtte søndag aften informere alle sine brugere om, at Covid-19 er rykket særdeles tæt på.

Skulle du have været til pensionist- motions- eller babysvømning i svømmehallen i Vildbjerg mandag, så kan du godt pakke badetøjet væk igen. 

I efterårsferien har en svømmeklub fra hovedstadsområdet nemlig været på træningslejr i det midtjyske, og nu viser det sig, at flere af deltagerne senere er testet positive for Covid-19. Derfor er alle aktiviteter i svømmehallen i Vildbjerg Sports- & Kulturcenter aflyst i dag.

quoteLørdag bliver en af de unge syg, og hun bliver derfor på sit værelse og senere hentet af en forælder(...) og søndag eftermiddag får vi så besked om, at flere er testet positiv for Covid-19

Klaus S. Andersen, direktør, Vildbjerg Sports- & Kulturcenter

- Vi har haft en svømmeklub på besøg i efterårsferien. 24 svømmere, to trænere og to forældre i alt. Lørdag bliver en af de unge syg, og hun bliver derfor på sit værelse og senere hentet af en forælder. Svømmeklubben beslutter så, at både hun og alle andre skal testes, og søndag eftermiddag får vi så besked om, at flere er testet positiv for Covid-19, forklarer direktøren i Vildbjerg Sports- & Kulturcenter, Klaus S. Andersen. 

Flere savner information

Og dén information har fået brugerne til tasterne på Facebook. Flere udtrykker nemlig bekymring over, at de ikke får nok informationer om, hvor svømmeklubbens deltagere har kunnet færdes i løbet af dagene. Har de smittede svømmere for eksempel også benyttet sig af træningscentret, vil flere gerne vide i Facebook-tråden?

- De har ikke været i Sport og Fitness, men de har haft booket det nye atletcenter i underetagen under Sport og Fitness 2 gange i ugens løb til solo-brug, svarer Vildbjerg Sports- & Kulturcenter i et nyt opslag på Facebook.

Flere borgere bekymrer sig dog også over, om Vildbjerg Sports- & Kulturcenter tager situationen alvorligt nok, når den kun vælger at holde lukket for brugerne én enkelt dag.

- Vi har fulgt alle retningslinjer lige fra genåbningen i juni og til nu. Og faktisk siger retningslinjerne ikke, at vi skal lukke svømmehallen i dag. Men det gør vi for en sikkerheds skyld, så vi kan få gjort alt rent en ekstra gang i dag, forklarer Klaus S. Andersen.

"Vi svarer på alt, hvad vi kan"

quoteMen jeg forstår selvfølgelig godt bekymringen, for vi er jo alle bekymrede i denne tid. Men vi har gjort alt, hvad vi kan

Klaus S. Andersen, direktør, Vildbjerg Sports- & Kulturcenter

Lukningen sker blandt andet, fordi mange ældre går til seniorsvømning om mandagen, og derfor vil Vildbjerg Sports- & Kulturcenter ikke løbe nogen risiko, forklarer direktøren.

På spørgsmålet om, hvor svømmerne har været i løbet af deres ophold i Vildbjerg forklarer direktøren, at de selvfølgelig ikke ved, om "de har været på tanken efter en pose chips."

- Vi har svaret på alle de spørgsmål, vi kan. Men jeg forstår selvfølgelig godt bekymringen, for vi er jo alle bekymrede i denne tid. Men vi har gjort alt, hvad vi kan, fortæller Klaus S. Andersen. 

Svømmehallen åbner som normalt igen i morgen. 


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.