Sportsarrangementer bliver aflyst på stribe, men e-cykling er populært som aldrig før

Cykelløb hjemme i skuret foran en computerskærm er blevet et hit. I Danmark er der nu både en liga og et officielt mesterskab.

Morten Bundgaard Pedersen, Steffen Jacobsen og Morten Mellergaard bor på samme villavej i Lind, og de dyrker alle e-cykling.
Morten Bundgaard Pedersen, Steffen Jacobsen og Morten Mellergaard bor på samme villavej i Lind, og de dyrker alle e-cykling.
Foto: Simon Hyllested, TV MIDTVEST

På en villavej i Lind ved Herning kæmper tre cykelrytter om sejren i et cykelløb i bjergene i Italien. Selv om de tre bor tæt på hinanden, så cykler de ikke sammen. De er nemlig deltagere i et e-cykelløb, der foregår på en rigtig cykel, der er koblet til en computerskærm.

- Det handler om at køre cykelløb mod hinanden gennem det her program, som hedder Bkool, hvor man kan køre alle mulige ruter rundt i verden. Vi kører online mod hinanden, så vi er her på samme tid, men sidder hver for sig, siger Morten Bundgaard Pedersen, der er medstifter af Bkool-Ligaen.

Ud over de to andre deltagere fra villavejen i Lind, så dyster Morten Bundgaard Pedersen denne aften mod 290 andre danske e-cykelryttere.

1:58
E-cykling er blevet et hit, og i den danske liga dyster omkring 1.000 ryttere på de virtuelle veje
Foto: TV MIDTVEST.

Corona har forlænget sæsonen

Bkool Ligaen udspringer af en Facebook-gruppe, som startede i 2014. Gruppen er hurtigt vokset, og i dag har den omkring 6.500 medlemmer. Det er især i vinterperioden, at e-cykelrytterne dyster mod hinanden på de virtuelle veje. En af dem, der har taget sportsgrenen til sig, er medstifteren af Bkools nabo.

- Der er altid nogen på ens eget niveau, som man kan ligge og køre med, så man er ikke altid bagerst, siger Steffen Jacobsen.

Der er omkring 1.000 medlemmer af Bkool-Ligaen, og til marts bliver vinderen af ligaen fundet. Sporten er faktisk blevet så populær, at der i år blev afholdt det første officielle DM i e-cykling.

Medstifteren af e-cykleligaen mener, at grunden til, at cyklingen på de virtuelle cykelløb er blevet så populært i år, blandt andet skyldes corona.

- Normalt slutter vores sæson i marts, men på grund af nedlukningen forlængede vi sæsonen, så vi også kørte i april og maj. Vi kan se i vores Facebook-gruppe, at der har været stor aktivitet hen over sommeren, selv om det normalt plejer at være dødt, siger Morten Bundgaard Pedersen.

Bkool-Ligaen har eksisteret siden 2017, og for sidste mand fra villavejen i Lind betyder det noget, at naboerne cykler med – også selv om det er bag en skærm i andre skure på vejen.

- Er der en, der ikke kan følge med, så får han en kommentar, næste gang vi ses ude på vejen. Når man ved, at de andre skal køre, så er det også nemmere for en selv at komme op af sofaen, siger Morten Mellergaard.