Sommerhusejere sender hilsen til tyske turister: Vi håber, I kommer

Grænserne er fortsat lukkede, og hvis det ikke snart ændrer sig, kan det blive en katastrofe for det vestjyske sommerhusudlejere.

Thorsminde den røde hal
Foto: Destination Nordvestkysten

Som situationen er lige nu, kan det blive en rigtig stille sommer i sommerhusområderne. Lukkede grænser betyder nemlig nul tyske besøgende over sommeren, og det er en kæmpe stor bid af det faste inventar.

Derfor har sommerhusudlejere i samarbejde med Destination Nordvestkysten sendt en videohilsen til de sydlige naboer i håb om, at grænserne måske snart åbner.

Det er der nemlig mange, der ønsker – heriblandt Stefan Weigel, nyhedsredaktør på Tysklands største nyhedsmagasin, Der Spiegel. Og derfor starter videoen også, som den gør:

- Lieber Stefan mit Familie und alle deutschen Gästen.

I videoen fortæller sommerhusejere, at de står klar med en sikker ferieoplevelse med rig mulighed for at holde afstand.

- Videohilsenen er et svar på Stefan Weigels appel og opfordrer pollitikerne til at lade de udenlandske gæster besøge Danmark. Vi er sikre på, at vi er klar til at tage imod dem på en måde, der tager højde for de sikkerhedsforanstaltninger, der måtte være nødvendige, siger Peter Krusborg, der er er direktør hos Destination Nordvestkysten.

Det nordvestlige Jylland er et af de mest populære steder for tyske turister at holde ferie, og i år ville ikke have været en undtagelse.

Ifølge Destination Nordvestkysten har mange tyskere allerede sikret sig plads i sommerhus eller på hotel i området, men i øjeblikket er det uvist, om det bliver muligt for dem at krydse grænsen.

Og det er det, der har fået udlejerne til at lave en videohilsen.

- Vi har fuld respekt for, at de sundhedsmæssige retningslinjer skal følges, og at genåbningen af Danmark sker i et tempo, så vi alle kan følge med. Men flere og flere peger på, at netop det tyske smittetryk ligner det danske. Og at det derfor ikke vil gøre nogen forskel, om der bor en dansk eller en tysk familie i et sommerhus, siger Peter Krusborg i en pressemeddelelse.

Og den pointe håber de, vil blive diskuteret blandt landets beslutningstagere.

- Det kunne vi godt tænke os, man lyttede bedre til fra politisk side, så man på den måde kunne være med til at redde et erhverv, der ser ind i en meget problematisk sæson, siger direktøren for Destination Nordvestkysten.