Priske og Hansen er enige: 2000 biler gør en forskel, men hellere folk på stadion

FC Midtjylland kom skidt fra land efter coronapausen, hvor det på hjemmebane blev til et nederlag til AC Horsens.

2000 biler til drive-in-fodbold kunne ikke give FC Midtjylland de sidste procenter i Superligakampen mod AC Horsens.

quoteMan savner, at der sidder en 7-8-9000.

Jesper Hansen, FC Midtjylland

For da de to hold begge spillede første kamp efter coronapausen, endte det med en sejr til gæsterne på et gabende tomt stadion i Herning.

I stedet var der 2000 biler omkring MCH Arena, der dyttede og ellers gjorde, hvad de kunne for at lade spillerne på banen vide, at de fortsat støttede dem.

For målmand Jesper Hansen, der måtte pille bolden ud af eget net efter 36 minutter, da Horsens’ Louka Prip scorede kampens eneste mål, var de manglende tilskuere på stadion en faktor for resultatet.

- Selvfølgelig spiller kulissen en rolle med det tryk, man kan lægge på et udehold. Man savner, at der sidder en 7-8-9000. Det spiller selvfølgelig ind. Jeg tror, Horsens har været meget bekvemme ved situationen – at spille mod et tophold på udebane uden tilskuere. Der går en lille smule af ballonen med den her overordnede kulisse. Det savner man. Nu her, når man har tabt, er det en flad fornemmelse, siger Jesper Hansen.

Men på trods af de manglende tilskuere var han efter kampen glad for den støtte, de 2000 fremmødte biler alligevel havde givet.

- Vi snakkede om, at det var fedt. Så følelsen var bedre, end hvis der var tomt derude, og man havde en helt tom parkeringsplads og et helt tomt stadion. Det var fedt at høre dem sidde og dytte derude, inden vi kom ind til kampen. Det gav en lille smule, at vi vidste, at det her var sat op. Det gav en lille smule, når nu man vidste, de ikke kunne komme ind på stadion, siger målmanden om støtten.

Bilerne på parkeringspladserne omkring MCH Arena var dekorerede med FCM-merchandise.
Bilerne på parkeringspladserne omkring MCH Arena var dekorerede med FCM-merchandise.
Foto: Frederik Helms, TV MIDTVEST

Bilerne gør en forskel

Også cheftræner Brian Priske kunne mærke, at den vanlige støtte og begejstring manglede på sæderne omkring ham på MCH Arena under kampen.

Han forklarer, at det gør en forskel, når 2000 biler dytter for at opildne hans spillere, men at han i bund og grund hellere ville have, at personerne i bilerne var på selve stadion.

- Det gør bestemt en forskel, men jeg ville hellere have, at de var herinde (på stadion, red.). Vi spiller under de vilkår, der er, og vi er glade for at spille, men det er klart, at hele Fodbolddanmark håber, at der kommer folk ind på stadion, lyder det fra cheftræneren efter nederlaget til AC Horsens.

På trods af de missede point er FC Midtjylland stadig førerhold i Superligaen, og sådan skal det også være, når det hele er slut.

For i Priskes øjne handler det hun om én ting:

- I sidste ende handler det om os og om, at vi skal præstere. Længere er den ikke. Om tilskuerne sidder derude eller inde på stadion, kan vi ikke gøre noget ved, siger han og fortsætter.

- Vi er sindssygt glade for den opbakning, der har været, og hele det initiativ, der er taget. Det viser, at vi har en region, der bakker op om os og gør alt, hvad de kan for at støtte os.

Flere storskærme

Når FC Midtjylland på søndag har mødt FC Nordsjælland, venter et mesterskabsspil. Det byder på fem hjemmekampe, som formentlig alle bliver uden tilskuere.

Hvis det bliver tilfældet, har Jesper Hansen løsningen klar.

- Så må klubben sætte flere storskærme op, så vi også kan få folk ud på marken, siger han med et smil og fortsætter:

- Jeg synes, det var et fint og innovativt initiativ, så det håber jeg, at de kan blive ved med, hvis der stadig er nogen, der vil sidde i de varme biler og se fodbold. Og så håber jeg, at vi kan levere et bedre resultat næste gang, slutter målmanden.

Hernings borgmester, Lars Krarup, var også mødt op for at støtte FC Midtjylland til kampen.
Hernings borgmester, Lars Krarup, var også mødt op for at støtte FC Midtjylland til kampen.
Foto: Robin Ettinger-Erichsen, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sport.