Mogens Jensen takker af: Når der begås fejl, må jeg tage konsekvensen

Efter det kom frem, at der blev sat gang i aflivning af danske mink uden lovhjemmel, har der været stort kritik af regeringen og det har i dag resulteret i, at Mogens Jensen er gået af som minister.

I dag blev sidste dag på posten som Minister for fødevarer, fiskeri og ligestilling og minister for nordisk samarbejde for Mogens Jensen.

- Jeg tror, alle kan forstå, at jeg ikke har det godt med det. Hverken med de fejl som er sket, eller den konsekvens det har haft for nogen ude i landet ikke mindst minkavlerne. Når der begås fejl på den måde her, så må jeg også tage konsekvensen af det, og det har jeg gjort.

Det store spørgsmål har de sneste uger været, hvordan regeringen kunne sætte gang i aflivningen af alle danske mink uden at have en lovmæssig bemyndigelse til at tage den beslutning.

- Jeg synes, det vigtigste i den her sag er, at det der er blevet truffet en beslutning om, var at slå alle mink ihjel i Danmark, fordi de udgør en trussel mod folkesundheden, siger Mogens Jensen og fortsætter.

- Det er klart, at selvom det er en nødvendig og vigtig beslutning, og tingene skal gå hurtigt, så skal der selvfølgelig være det nødvendige lovgrundlag til det. Det var hverken jeg eller den øvrige regering orienteret om, da vi traf den her beslutning. Det er en klar fejl. Det må ikke ske.

Han udtrykker stor taknemlighed overfor alle de minkavlere, som han mener har løst en kæmpe opgave om folkesundhed på vejne af hele Danmark.

Det er en lettelse at slippe for presset

De seneste uger har Mogens Jensen arbejdet og levet under et stort pres fra både medierne og kollegaer i folketinget.

- Det påvirker jo en, når man kommer under pres på den måde, som man gør her. I dag har vi også et voldsomt mediebillede, men jeg har jo været i politik i mange år, og jeg ved, hvad jeg er gået ind til, siger han.

Der har været lagt op til, at der skulle træffes beslutning om socialdemokratens fremtid som minister, og den kom så i dag, hvor Mogens Jensen tidligere på dagen meddelte, at han fratræder sin ministerpost.

- Det er en stressende situation, og den skal man selvfølgelig kunne håndtere som politiker, men selvfølgelig er jeg lettet i dag. Nu er der truffet en beslutning på det her, og den har jeg selv truffet. Den står jeg ved, og nu glæder jeg mig bare til at bruge noget tid sammen med min dejlige kæreste, familie og venner, og så i øvrigt til at starte på en frisk over i folketinget.

Du kan se hele interviewet med Mogens Jensen i bunden af artiklen.

Han tager skraldet og forsætter i politik

Statsminister, Mette Frederiksen, har også siddet med på de møder, hvor beslutningen om aflivningen blev truffet.

TV MIDTVEST  har spurgt Mogens Jensen, om han tager skraldet for Mette Frederiksen.

- Nej. Jeg tager skraldet for de fejl, der er begået i mit ministerium, og det er det, jeg synes er det afgørende. Det der er helt afgørende, når man er minister, og skal udføre det erhverv. Særligt i en situation, hvor jeg jo også står overfor. Stod overfor at skulle tage nogle store beslutninger og lave store forhandlinger, så skal man have bred tillid i folketinget, og den situation er ikke længere til stede, og så er der kun et at gøre, og det er at trække sig som minister, og det har jeg gjort, fortæller Mogens Jensen.

Han har siddet i folketinget siden 2005, og den tillid han har fået af Statsministeren og de Midt- og Vestjyske vælgere vil han nu forvalte i den Socialdemokratiske folketingsgruppe.

Han fortæller, at han ser frem til at kæmpe for de socialdemokratiske værdier og Midt- og Vestjylland, når han fortsætter sit politisk liv på Christiansborg.

Efter flere dages pres valgte Mogens Jensen i dag at trække sig som minister

Læs flere artikler fra Midt- og Vestjylland eller i kategorien Politik.