Kreative borgere under coronanedlukning: Hjemmelavede vimpler pynter nu i Ikast

En coronakrise og et ønske om en mere miljøvenlig udsmykning er blevet til en flot allé med flere end 250 farvestrålende vimpler i Strøgcentret i Ikast.

Onsdag formiddag har flere end 250 hjemmelavede vimpler i alverdens farver fået plads på gangen i Strøgcentret i Ikast. Der skal de nu hænge og pynte sommeren over.

- Det er en idé, der opstod efter jul, da vi begyndte at planlægge, hvad der skulle ske hen over sommeren, fortæller chef i Vores Ikast, Jan Birk Knudsen.  

- I stedet for at købe plastikvimpler til at hænge op, som vi har gjort de andre år,  skulle vi prøve at sætte folk i gang med noget kreativt. Og vi er jo en tekstilby, så vi blev enige om, at vi skulle prøve at kigge på håndarbejde og tekstil.

Oveni det kom coronakrisen, som pludselig gav de fleste mere fritid end ellers, og så var det oplagt, at borgerne i byen selv kunne være med til at skabe vimplerne.

Resultatet af borgernes anstrengelser hænger nu i Strøgcentret.
Resultatet af borgernes anstrengelser hænger nu i Strøgcentret.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Og den idé tog byen til sig. Der er blevet hæklet, syet, strikket og kreeret til den store guldmedalje.

- De signalerer jo dels, at man har været sammen hver for sig, men også at der er nogle gamle håndværk, som er livet op under coronakrisen, siger Jan Birk Knudsen, der er ret begejstret for resultatet og mener, at det også er et udtryk for byens sammenhold.

- Når de hænger her, er vi dybt imponeret over mangfoldigheden. Hvor mange vimpler der er, hvor forskellige de er i deres udtryk med farver, stil, logoer og symboler.

Håbet med vimplerne er, at de kan genbruges år efter år. Desuden har Jan Birk Knudsen også allerede luftet tanken om, at den nuværende samling måske kan udvides med endnu flere vimpler.

I galleriet øverst i artiklen kan du se et udpluk af vimplerne.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Ikast-Brande eller i kategorien Samfund.