Klar til at behandle coronapatienter: Ny ilttank til sygehuset i Herning

Regionshospitalet har lånt en ni meter høj tank af storsygehuset i Gødstrup.

Regionshospitalet i Herning er nu bedre rustet til at tage imod de mange patienter, der i den kommende tid forventes at blive indlagt med coronasmitte.

En stor ilttank, der skal forsyne hospitalets respiratorer, blev mandag løftet på plads foran sygehuset og er dermed klar til at indgå i beredskabet.

Regionshospitalet har lånt tanken af storsygehuset i Gødstrup for at være sikker på at have kapacitet nok.

- Det er helt essentielt, at vi hurtigt har fået identificeret denne forsyningsmangel, så vi ikke pludselig står og ikke kan give patienterne den ilt, som de har brug for, siger Rikke Leander Læbel, der er beredskabschef i Hospitalsenheden Vest.

Tanken er ni meter høj og kan rumme ni kubikmeter.

Indtil videre er der roligt på Regionshospitalet i Herning. Rikke Leander Læbel siger, at personalet har helt styr på situationen, men hun er også bevidst om, at der kan blive meget travlt i de kommende uger.

- Vi har ikke set begyndelsen endnu. Vi forventer - fuldstændig som der er meldt ud fra Sundhedsstyrelsen - at det her kommer til at blive en stor belastning for vores sundhedssektor generelt og naturligvis også for Regionshospitalet i Herning, siger hun.

Tema

Coronavirus


Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Sundhed.