Forsøg blev en succes: Nu vil region spille musik i alle vaccinationscentre

Det har været så stor en succes at have et symfoniorkester til at spille på nogle vaccinationssteder, at Region Nordjylland nu indfører musik alle steder.

Indbyggerne i Thisted, Vesthimmerland og Morsø Kommuner kan se frem til et beroligende bagtæppe af musik, når de skal have deres coronavaccination.

Som et forsøg har Region Nordjylland ladet Aalborg Symfoniorkester underholde på udvalgte vaccinationscentre, og det har været så stor en succes, at regionen nu vil indføre musik på samtlige centre.

- Aalborg Symfoniorkester har kørt rundt til alle kommuner og spillet en time hvert sted, og så slutter vi af i morgen i Brønderslev, hvor de spiller for sidste gang, siger chef for COVID-19 test og vaccination i Region Nordjylland, Jan Nybo, til TV MIDTVEST.

quoteTiden er gået hurtigere end ellers, for der har været musikere, man kunne kigge på.

Jan Nybo, chef for COVID-19 test og vaccination i Region Nordjylland

I starten af april indgik Region Nordjylland et samarbejde med Aalborg Symfoniorkester og Musikkens Hus. Det har givet musikere fra symfoniorkestret mulighed for at få et tiltrængt publikum i form af gæster i vaccinationshallerne fra 12. april og frem til 20. april.

Symfoniorkestret har på coronasikker vis spillet i alle 11 nordjyske kommuner, og musikken har gjort en stor forskel, forklarer Jan Nybo:

- De tilbagemeldinger, vi har fået fra folk i venteområdet efter vaccinen, har kun været positive. Tiden er gået hurtigere end ellers, for der har været musikere, man kunne kigge på og god musik, fortæller COVID-19-chefen.

Og der har været musik til enhver smag.

- Symfoniorkestret har spillet en time hver sted. Og det har været alt fra klassisk musik til Birthe Kjær, siger Jan Nybo.

Efter de gode erfaringer med symfoniorkestret har Region Nordjylland indgået et projektsamarbejde med Aalborg Universitet, der under Musikterapiuddannelsen skal undersøge hvilken musik, der kan være gavnlig at afspille under vaccinationerne.

Det skal også undersøges, hvordan musikken både kan blive til gavn for personalet i vaccinationscentrene og for de for borgere, der møder op til vaccination. Der skal eksempelvis udvikles forskellige spillelister.

Det er planen, at musikken skal afprøves i de nordjyske vaccinationscentre i løbet af maj måned. Spillelisterne vil blive udviklet og justeret i juni.