Familie måtte flytte bisættelse til større kirke for at få plads til hele familien

Corona-restriktionerne i kirken har fortsat konsekvenser ved for eksempel begravelser. Nu vil partiformand have lempet afstandskravene.

Lisbeth Frank-Christensen ville gerne have sendt sin far videre i Hald Ege Kirke, men blev nødt til at rykke bisættelsen.
Lisbeth Frank-Christensen ville gerne have sendt sin far videre i Hald Ege Kirke, men blev nødt til at rykke bisættelsen.
Foto: Jan Ebbesen, TV MIDTVEST

Der er stadig et afstandskrav på to meter i de danske kirker.

Derfor blev Lisbeth Frank-Christensen og resten af familien nødt til at flytte bisættelsen af deres far fra Hald Ege Kirke til Søndermarkskirken.

Familien Frank-Christensen måtte kun være 27 i Hald Ege Kirke, hvor de først havde planlagt bisættelsen af deres far.

- Jeg synes, det er svært at skal have det med i den sorgproces og den planlægning, man har gang i - også i forhold til sammenkomsten efterfølgende. Der er en masse mennesker, der står os tætte, der simpelthen ikke er plads til, fordi vi ikke må være flere, siger Lisbeth Frank-Christensen.

Hun håber, at de ved at rykke til Søndermarkskirken kan få plads til alle gæster

- Det kan da godt undre, når man ser alle mulige andre steder, hvor man ikke har de samme begrænsninger, så tænker man, hvor meget kan der lige ske i en kirke? Jeg er med på, at vi skal synge, men vi regner jo med at sidde rimelig stille, så det kan da godt undre, siger hun.

Det er sang, der er årsagen til, at der stadig er et afstandskrav på to meter i de danske kirker. Når der synges, er der en øget risiko for at smitte med Covid-19.

Pape vil have lempet reglerne

Partiformanden for Det Konservative Folkeparti, Søren Pape Poulsen, forstår ikke, hvorfor der stadig skal holdes to meter afstand i kirkerne, og han synes, det er synd for de berørte familier.

- Jeg har fået flere hjerteskærende henvendelser på de sociale medier, hvor folk siger, at de ikke kan få så mange, de vil, med til begravelser, fordi der ikke må være flere i kirken. Der kommet et eller andet fuldstændig hysterisk forhold til sang, siger han.

Han håber, at de i kirkerne vil lægge pres på kirke- og kulturminister Joy Mogensen, for at høre om det virkelig stadig skal være så svært for folk at holde en bisættelse eller begravelse.

I Søndermarkskirken er der med afstandskravene plads til 58 mennesker, og her mener kirketjener Carsten Hove, at man skal være forsigtig med at lempe på reglerne, for det er vigtigt, at folk føler sig trygge, når de er i kirken.

2:14
Se indlsag fra nyhederne 3. juli: Mens tilskuere er tilbage på fodboldstadion, er folkekirken stadig underlagt Corona-regler. Urimeligt, mener kritikere.