Erhvervsminister om stresset corona-tid: - Det gik for stærkt for længe

For erhvervsminister Simon Kollerup har corona-krisen betydet et ekstremt pres og meget lange arbejdsdage. På et tidspunkt blev det for meget.

Simon Kollerup har trivedes med at være erhvervsminister i coronatiden, men han indrømmer, at der ind imellem har været for meget pres på.
Simon Kollerup har trivedes med at være erhvervsminister i coronatiden, men han indrømmer, at der ind imellem har været for meget pres på.
Foto: Ole Hald

- Der er ingen, der er super-mennesker, konstaterer Simon Kollerup i dag.

I forbindelse med sit et-års jubilæum som erhvervsminister, sætter han ord på, hvor strabadserende corona-krisen har været.

Simon Kollerup har i snart fire måneder været i orkanens øje. Han røg i ilden, da Danmark i midten af marts lukkede ned. Siden har han haft en helt central rolle - også nu, hvor landet skal åbne igen.

- Der var et tidspunkt, hvor jeg kunne mærke nogle fysiske symptomer på, at nu gik det for stærkt i for lang tid, siger Simon Kollerup.

Thyboen fortæller, at han følte sig uoplagt - og at han derfor valgte at få tjekket, at alt var som det skulle være.

Lægen spurgte ham til, om han havde travlt og følte sig stresset. Simon Kollerup fik foretaget en EKG-undersøgelse af sit hjerte.

- Jeg fortæller det, fordi der er ingen, der er over-mennesker i det her. Når vi går på fjernsynet, så ryster vi hovedet og strammer slipset og sætter det store smil på. Men der er en hård virkelighed bagved, som man også nogle gange kan mærke fysisk. Og der har tre-en-halv måneds intensivt og benhårdt arbejde med nogle meget, meget store beslutninger selvfølgelig sat sig, forklarer Simon Kollerup.

Som fisken i vandet

Men på trods af, at han i snart fire måneder har arbejdet mellem 70 og 80 timer om ugen, så understreger erhvervsministeren, at han under corona-krisen også har haft det, som fisken i vandet. Han har nydt de politiske udfordringer, han på rekordtid blev kastet ud i.

Simon Kollerup blev pludselig en af regeringens allermest profilerede ministre.

- Jeg er glad for alt det, det giver mig i forhold til erfaring med ledelse, beslutninger - at bringe politik ind i håndteringen af en krise. Det er jo ikke lige meget, hvordan man håndterer en krise. Men også at kunne være politiker og stå på det, man har med sig som sine grundværdier. Det har været en berigelse at kunne få lov til at teste af, siger Simon Kollerup.

Savner tid med børnene

Men også en erhvervsminister kan kun være et sted.

Når Simon Kollerup reflekterer over corona-tiden, når han frem til, at pandemien og milliarder af kroner i den periode har fyldt alt i hans liv. Ministerkontoret på Slotsholmen har været det absolutte og eneste omdrejningspunkt.

Familien Kollerup i haven hjemme i Hareskovby: Simon, Gustav, Vigga og Stine. 
Familien Kollerup i haven hjemme i Hareskovby: Simon, Gustav, Vigga og Stine. 
Foto: Ole Hald

Den 34-årige socialdemokrat fortæller om fravær og afsavn. Han er gift og har to børn på seks og syv år - men må indrømme, at han de seneste måneder ikke har kunnet bryste sig af at have været, hverken en ordentlig mand eller far.

- Jeg har dårlig samvittighed derhen, at jeg gerne vil have mere tid med mine børn. Og når der er mulighed for at køre hjem en halv eller en hel time inden aftenens møder, så gør jeg det, siger han og fortsætter:

- Omvendt har Stine (hustru, red.) og jeg truffet den beslutning, at vi vil være sammen, mens jeg er politiker. Vi vil have vores børn sammen, og derfor har vi en base her tæt på byen, så vi kan være sammen om aftenerne, og jeg kan tage på arbejde om dagen. Men corona-tiden har selvfølgelig slået det fuldstændig i stykker, siger Simon Kollerup.

Udsendelsen 'Simon Kollerup - erhvervsminister i corona-tid' kan ses i 19.30-udsendelsen på TV MIDTVEST, onsdag den 24. juni.

9:33