Da corona vendte op og ned på alting for tre unge ude i verden

Det skulle have været et fantastisk sabbatår med store rejseoplevelser for rigtig mange unge, men det endte brat.

Tilværelsen som skiguide i Østrig fik en brat ende for Aulum-pigen.
Tilværelsen som skiguide i Østrig fik en brat ende for Aulum-pigen.
Foto: Vibeke Nipper, TV MIDTVEST

Da Danmark lukkede ned i marts på grund af corona, blev alle danskere ude i verden opfordret på det kraftigste til at rejse hjem.  Udenrigsministeren talte med myndig og alvorlig stemme, og så var eventyret forbi.

Sarah Kristensen fra Aulum var skiguide i Østrig. Sæsonen nærmede sig  godt nok sin afslutning, men det var slet ikke sådan, hun havde tænkt sig, at det skulle ende.

- Det var mega træls. Det sluttede jo så brat. Vi nåede ikke at få sagt farvel til nogen eller lige få en sidste dag på ski eller noget. Det var bare hjem, fortæller hun.

Hun havde regnet med, at det blev nemt at få et job, når hun kom hjem, men også på det område var meget forandret. Rigtig mange var sendt hjem, og Sarah søger stadig jobs hver eneste dag.

Tema

Coronavirus

Kamilla ventede to uger i Honduras

Kamilla Østergaard og hendes to rejseveninder ventede i to uger i Honduras, før det lykkedes dem at komme hjem til Danmark. Usikkerheden var ikke rar, og skuffelsen var til at få øje på.

- Jeg var så sur og gal. Vi havde været afsted i  to måneder, men vi skulle have været af sted i fem, så vi manglede to - og et helt kontinent. Vi nåede aldrig til Sydamerika, fortæller Kamilla Østergaard.

Kamilla Østergaard arbejder som rengøringskone. På en legeplads.
Kamilla Østergaard arbejder som rengøringskone. På en legeplads.
Foto: Vibeke Nipper, TV MIDTVEST

Da TV MIDTVEST mødte hende, skulle hun efter planen have  siddet i solen  på Galapagos. Men hun og redaktionens udsendte måtte nøjes med en kold og våd legeplads ved  en institution i Tjørring ved Herning.

- Jeg er ansat til at vaske legepladsen udenfor. Det fik jeg, fordi jeg tænkte, at jeg må se, om jeg ikke bare kan finde et eller andet, for jeg gik jo bare derhjemme, uddyber hun.

Seks timer om dagen vasker hun nu gynger og låger for at holde bakterier væk og forhindre smittespredning.

Hjem fra Peru uden de ventede jobs

Mathias Sølvdahl havde ikke regnet med, at han skulle arbejde i en børnehave.
Mathias Sølvdahl havde ikke regnet med, at han skulle arbejde i en børnehave.
Foto: Vibeke Nipper, TV MIDTVEST

Mathias Sølvdahl kom hjem fra Peru sammen med sin kammerat. Han var egentlig blevet lovet to jobs i turistbranchen, men måtte hurtigt erkende, at der ikke bliver mange penge at tjene denne sommer. I stedet fik han job i en børnehave, et job han aldrig havde forestillet sig, at han skulle have.

- Jeg er blevet bevidst om, at det også er noget, jeg kan. Jeg kommer ikke fra en familie, hvor der har været mange børn, så jeg har aldrig helt forstået, hvordan man kommunikerer med børn, men det er jo mega nemt - og pisse fedt - legende let, siger Mathias Sølvdahl, der nu har fået fuld tid i børnehaven.

Ændrede planer for nogen

Kamilla Østergaard havde egentlig overvejet  et sabbatår mere, men nu har hun besluttet sig for at søge ind på et ingeniørstudie i Aarhus efter sommer.

Mathias Sølvdahl bliver indtil videre i børnehaven med sine 21 små nye venner, mens han også læser matematik på B-niveau.

Sarah Kristensen vil have et sabbatår mere og gerne ude at rejse igen. Men først skal hun ha et job, og mens hun venter på det, dyrker hun sin store interesse sammen med sin søster.

- Musik har altid været en stor del af mit liv, og når jeg føler mig lidt rastløs, så går jeg hen til min guitar. Så det har vi brugt rigtig meget tid på, og vi er også begge to blevet lidt bedre, tror jeg, så det er jo godt, slutter hun.

Sarah Kristensen (th) elsker at spille musik med sin søster.
Sarah Kristensen (th) elsker at spille musik med sin søster.
Foto: Vibeke Nipper, TV MIDTVEST

Læs flere artikler fra Herning eller i kategorien Samfund.