Coronaudbrud på skole i Herning: Hundredevis af elever sendes hjem omgående

Den mere smitsomme britiske coronamutation er i udbrud på den største skole i Herning Kommune. Skolens 950 elever er sendt hjem i en uge.

1:56
Lindbjergskolen er onsdag blevet lukket ned i en uge efter flere smittetilfælde - blandt andet er den britiske coronavariant konstateret blandt de smittede.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

Herning Kommunes største folkeskole, Lindbjergskolen, er onsdag formiddag blevet lukket ned efter et udbrud af coronasmitte. 

Indtil videre er tre medarbejdere og 10 elever på anden årgang testet positiv for coronavirus.

Blandt tilfældene er den britiske variant B117 fundet.

- Vi har modtaget et brev fra Styrelsen for Patientsikkerhed om at for at få inddæmmet smitten, så skal skolen lukke, siger skoleleder Erik Søgaard til TV MIDTVEST.

Derfor er alle skolens elever og lærere blevet sendt hjem med besked om at holde sig isoleret og tage en PCR-test.

Første tilfælde i weekenden

Allerede i weekenden modtog skolen den første melding om coronasmitte fra en medarbejder. Derfor har en række ansatte og halvdelen af skolens fire 2. klasser været hjemsendte siden da.

Erik Søgaard, skoleleder på Lindbjergskolen.
Erik Søgaard, skoleleder på Lindbjergskolen.
Foto: Karl Erik Lørup, TV MIDTVEST

- Det er primært heriblandt, de nye tilfælde er fundet, men der er også et tilfælde i en af 2. klasserne, som ikke har været sendt hjem, siger skolelederen til TV MIDTVEST.

Derfor lukker skolen nu helt ned i en uge, så smitten ikke spreder sig yderligere.

- Det er bare så vigtigt at få gjort det her på den rigtige måde. Jeg er ærgerlig, men det jo ikke første gang i Danmark, det er sket, siger Erik Søgaard.

Der går cirka 950 elever på Lindbjergskolen.