Corona bremsede Lasses rejseplaner: Nu er han ny medarbejder i travlt rengøringsfirma

Coronakrisen har skabt behov for forstærkning i rengøringsfirma i Ulfborg. 20-årige Lasse van Santen er en af dem, der nu svinger klud og spritflaske.

Bevæbnet med handsker og desinfektionsmiddel kaster 20-årige Lasse van Santen sig over rengøringen af endnu et offentligt toilet. Denne gang ved Houvig Strand.

Han er en ud af 18 nye medarbejdere i Ulfborg-firmaet Toves Rengøring, der har fået ekstra travlt, fordi coronakrisen kræver mere rengøring hos både skoler, virksomheder og kommuner.

- Jeg havde været fri i tre-fire uger, før jeg kom herud i sidste uge. Så det er helt klar bedre end at sidde derhjemme, siger den nyansatte rengøringsassistent, der bor i Vejrum mellem Struer og Holstebro.

Han holder lige nu sabbatår og skulle egentlig have brugt foråret på at rejse. Men det satte coronaudbruddet en stopper for, så nu står den i stedet på rengøring.

- Jo, det kan godt blive lidt kedeligt, men det går nok, lyder det optimistisk fra Lasse van Santen, der håber at kunne blive i jobbet frem til august, hvor han skal begynde på studie i Aarhus.

Tredobling i antal medarbejdere

På kontoret i Ulfborg har ejerne nok at holde styr på. Ægteparret flyttede fra Sydtyskland til Danmark for 18 måneder siden og overtog rengøringsfirmaet i december sidste år. Dengang var der ni ansatte.

- Med vores vikarer har vi 27 nu. Og fra i morgen er det 28, fortæller Bianca Klemenz, der udgør den ene halvdel af parret.

- Vi er selvfølgelig glade for det, men det er også hårdt arbejde.

Både kommuner, skoler og virksomheder har brug for meget mere rengøring end før coronakrisen. Og det er godt nyt hos Toves Rengøring Erhverv i Ulfborg.

Det er især Vejdirektoratets toiletter rundt omkring i landsdelen, som skal gøres ekstra grundigt rent i disse dage.

- Siden coronaperioden begyndte 14. marts er det et krav fra Vejdirektoratet, at vi skal gøre alle toiletterne rent to gange dagligt, syv dage om ugen. Derfor har vi været nødt til at finde ansatte, forklarer den anden halvdel af makkerparret, Uwe Klemenz.

25.000 km tilbagelægger de tre biler på ”toiletruten” om ugen. Og hvor længe det bliver ved, har ægteparret svært ved at sige.

- Det var planlagt til at vare i fire uger. Men efter de første fire uger, kom så endnu fire uger. Så vi ved ikke, hvordan vi skal planlægge. I øjeblikket ved vi, at det kører videre til d. 8. juni, siger Uwe Klemenz.

Toves Rengøring har i alt cirka 60 kunder.