Biograf poppede majs i massevis - og gav dem væk gratis

På grund af corona-nedlukningen valgte biografen Apollon i Struer i dag at uddele popcorn ganske gratis. De savner nemlig kunderne og duften af friskpoppede popcorn.

Hvad byder man uventede gæster?

Ifølge en reklame af ældre dato er det et bestemt kaffe-mærke, men i biografen Apollon i Struer valgte de fredag i stedet at uddele popcorn i nærmest uvirkelige mængder til byens borgere for at skabe lidt opmærksomhed omkring den corona-lukkede biograf.

- Sådan en dag, hvor folk skal på weekend, der kan vi ligesom spille lidt ind i det og sige: "Hey, vi er her endnu", siger biografdirektør Jørn Lundme.

Helt præcist hvor mange popcorn, der skulle bruges til den øvelse, var han ikke helt sikker på - men gik efter devisen heller for mange end for få.

- Vi har aldrig prøvet det her før, så det er jo umuligt at vide, siger han.

Så fra klokken 08.00 om morgenen til 15.00 om eftermiddagen, hvor eventet begyndte, lød den karakteristiske poppende lyd fra bryggerummet. Popcorn bliver nemlig - ligesom kaffe - brygget. Og Jørn Lundme vurderer, at han nåede op på omkring 3.000 liter popcorn.

- Der skal være til 600 bægre af en halv liter i hvert fald, forklarer han.

Mange tog imod tilbuddet

Det lille stunt viste sig at være populært. Allerede ved 14-tiden troppede de første popcorn-entusiaster op foran biografen, som har været lukket siden 10. december 2020. I dag måtte de også blive i bilen og modtage popcornene gennem sideruden.

- Det er da hyggeligt, at man kan komme og hente sådan noget lokalt her, og så smager de bedre end dem, man kan lave selv, siger Cecilie Krabbe-Larsen, der er gymnasieelev.

Biografdirektør Jørn Lundme kunne tilbyde folk både et stort bæger med almindelige salte popcorn og et mindre bæger med søde karamelpopcorn - begge dele helt gratis.
Biografdirektør Jørn Lundme kunne tilbyde folk både et stort bæger med almindelige salte popcorn og et mindre bæger med søde karamelpopcorn - begge dele helt gratis.
Foto: Mia Ostenfeld, TV MIDTVEST

En time senere var køen vokset betragteligt til stor glæde for biografdirektøren.

- Jeg synes, det er fantastisk. Det er dejligt, og en god dag, men jeg er lidt træt.

Apollon er ikke den første biograf, som uddeler gratis popcorn. For præcis en uge siden gjorde Cinema3 i Skive det samme. Her var 669 biler forbi. 

Jørn Lundme satser på, at det på grund af vaccinerne ikke bliver nødvendigt for ham at gentage begivenheden for at huske folk på biografens eksistens. Og at gæsterne snart kan indtage deres popcorn indenfor i de bløde sæder som normalt.

- Om to-tre måneder håber jeg, at vi slet ikke taler om corona mere, siger han.