Udsigt til dyrere oksekød: - Vi må betale og se glade ud

Vi er nødt til at betale ekstra, hvis ikke landbruget skal lukke ned og rykke til udlandet, påpeger en af de midt- og vestjyder, TV MIDTVEST har talt med

Fra venstre: Bodil Nielsen, Finn Lilledal, Rikke Laier.
Fra venstre: Bodil Nielsen, Finn Lilledal, Rikke Laier.

- Hvad siger du til, at vi måske skal til at betale 4,5 kroner mere for en pakke oksekød?

Sådan lød spørgsmålet fra TV MIDTVEST til en række midt- og vestjyder, vi mødte i et supermarked i Viborg.

En ekspertgruppe offentliggjorte onsdag forslag om afgifter på udledt CO₂, og det dyreste af forslagene kan betyde en merpris på omkring 4,5 kroner for et halvt kilo oksekød.

Hvad mener forbrugerne?

Bodil Nielsen, pensionist, Skals:

- Det tror jeg såmænd, at vi er nødt til. Så det er ikke noget, der gør mig noget. Ellers lukker de hele landbruget ned og flytter det til udlandet. Så vi er nødt til at betale det, det koster.

Finn Lilledal, pensionist, Viborg:

- Det er jo skidt for os, der kommer til at betale det. Hvis det bliver pålagt landbruget, kommer det tilbage til os. Vi må betale og se glade ud, for vi kan jo ikke lave om på det. Og det afskrækker ikke mig fra at købe oksekød. Hvis vi har lyst til en bøf, så køber vi en bøf.

Rikke Laier, butiksmedarbejder, Stoholm:

- Det vil være meget træls, for kød og mælk er allerede steget meget de sidste par år. 4,5 kroner mere for oksekød lyder måske ikke af meget, men det koster jo i forvejen meget. Og jeg synes ikke, landmændene skal have de afgifter. Hvis vi ikke havde landmændene, kunne vi ikke få noget at spise.