B.S. og ulvene i Skotland

Derfor slæbte B.S. Christiansen FCM med på overlevelsestur under barske forhold

Ifølge den tidligere jægersoldat bliver FC Midtjylland et bedre fodboldhold efter en overlevelsestur i Skotlands ødemark med sult og ekstrem kulde.

Spillere og trænere skulle gå op på bjergtop og vente på en helikopter i uvished i minus 21 grader.
Spillere og trænere skulle gå op på bjergtop og vente på en helikopter i uvished i minus 21 grader.
Foto: Bjarne Slot Christiansen

Tre dage i vildmarken med uvished, sult og kulde.

Det er, hvad holdet fra FC Midtjylland netop har oplevet.

Holdet skulle nemlig på en teambuildings-tur til Glen Feshie i Skotland, hvor de selv skulle skaffe føde, vandre op på en bjergtop, bygge overnatningsplads og lave bål for at kunne holde varmen i tocifrede minusgrader.

Det var den tidligere jægersoldat, og mangeårige mentaltræner i klubben, Bjarne Slot Christiansen, bedre kendt som B.S., der stod bag turen, som han havde skræddersyet til både spillere og trænere.

- Det vigtige for klubben nu er at få skabt relationerne mellem hinanden. Jeg havde 14 forskellige nationer med på turen og dermed mange forskellige kulturer. Vi skulle altså få skabt nogle dybere relationer til hinanden, og så skulle de lære sig selv bedre at kende, forklarer han.

Ifølge B.S. var turen derfor nøje målrettet klubben og det, som de skal præstere de næste seks måneder for at blive danske mestre.

Den tidligere jægersoldat havde sørget for en overlevelsestur, hvor både spillere og trænere kom ud af deres vante rammer.

Holdet kendte ikke til dagenes programmer, de skulle selv skyde deres føde, og de skulle være ude i mange frostgrader.

Uvisheden, sulten og de fysiske rammer var derfor vigtige elementer, der skulle gøre holdet presset, så de kunne lære at tackle svære situationer og samarbejde, fortæller B.S..

- Der var mange, der havde brug for hjælp, og det var meningen. Ligesom man skulle kunne give hjælp, så skulle man også bede om hjælp. Nogle spillere satte sig ned og havde svært ved at klare det, og så var der nogle andre, der for eksempel tog deres rygsække, fortæller B.S. og fortsætter:

- De fik heller ikke udleveret polarudstyr. Det var ikke ekstremgode soveposer, men det var meningen. Meningen var, at de skulle samarbejde for at holde varmen. Det endte med, at de alle sov sammen i en bunke rundt om bålet for at kunne holde varmen.

Lige da spillerne ankom til vildmarken gav B.S. Christiansen spillere og trænere lidt havregryn med sukker.

- De fik en lillesmule, for at hjernen skulle fungere, og så jeg var sikker på, at alle startede med samme forudsætning på turen, fortæller han.

Derefter var det op til holdet selv at anskaffe føde, og mens de levede i vildmarken blev otte sendt ud med haglgevær for at skyde efter fugle, og fem hold blev sendt afsted med rifler for at skyde krondyr for at skaffe føde.

- De skød en kronkalv og krondyr, og de skød også ænder og fasaner med haglgevær. Så de endte med at få kød nok, oplyser B.S..

Styr på sikkerheden

Ifølge B.S. Christiansen var der helt kontrol på holdets sikkerhed, så alle spillere og trænere kunne rejse sikkert hjem til Danmark.

 - Det kan blive livsfarligt, men der var kontrol over situationen. Så der var selvfølgelig styr på alt fra helikopter, hjertestarter og førstehjælpsudstyr. Det oplevede spillerne ikke, men det havde jeg fuldstændig styr på, jeg kan jo ikke udsætte nogle mennesker for noget, der er så ekstremt, hvis det ikke var noget, jeg havde stor erfaring med, og jeg har selv prøvet det, understreger han.

I Skotland må man jage uden jagttegn, når bare der er en skytte med på jagten.