Borgen Bag Facaden

Ærlig talt: - Jeg skal ikke være minister

Liberal Alliances Carsten Bach taler lige ud af posen om, hvordan han ser på sin egen politiske formåen. Og i den forbindelse også om, hvorfor han ikke drømmer om at blive minister.

Carsten Bach er valgt til Folketinget for Liberal Alliance i Vestjyllands Storkreds.
Carsten Bach er valgt til Folketinget for Liberal Alliance i Vestjyllands Storkreds.
Foto: Ole Hald, TVMIDTVEST

Stjerner og vandbærere.

Begrebet er kendt i cykelsporten, men det eksisterer også i politik.

Liberal Alliances folketingsmedlem i Vestjyllands Storkreds kan man argumentere for hører til sidste kategori.

Carsten Bach er en parlamentarisk arbejdsbi. Han har relevante og betydningsfulde ordførerskaber. Men minister - siger han selv - skal han ikke være.

- Jeg tror faktisk ikke, jeg har det, der skal til, siger han.

Carsten Bach fortæller om sit politiske liv og hverdagen på Christiansborg i "Borgen Bag Facaden", som du kan se ved at klikke herunder.

Han uddyber og forklarer, at han vil være bange for at falde igennem. At han er folketingsmedlem i en anden liga. At drømmen om at blive minister ikke er en, han har.

- Jeg skal slide lidt mere for tingene. Der er ikke noget, der nødvendigvis kommer let til mig. Talentet mangler måske en lille smule. Så skal man arbejde hårdere for det. Og derfor synes jeg også, at jeg mangler nogle kilometer i benene for reelt set at kunne gå ind og løfte en ministeropgave, siger Carsten Bach.

0:29
Carsten Bach (LA) fortæller i Borgen Bag Facaden åbent om, hvordan han ser sig selv som politiker. Også om, hvorfor han ikke mener, han har potentialet til at blive minister.

Ind, ud og ind igen

Carsten Bach har ellers efterhånden erfaringen.

Den 48-årige geolog, som er født i Holstebro og i dag bor ved Galten øst for Silkeborg, kom i Folketinget første gang i 2015. Dengang valgt i Østjyllands Storkreds.

Ved folketingsvalget i 2019 var han opstillet på Fyn, hvor det ikke lykkedes ham at forny sin adgangsbillet til Christiansborg.

Det gjorde det til gengæld forrige år. Ved valget i 2022, hvor Liberal Alliance igen var kommet i vælten, var Carsten Bach blevet kandidat i Vestjyllands Storkreds. Og her blev han valgt.

Er det ikke et svaghedstegn at sige som folketingspolitiker, at man ikke vil være minister?

- Det mener jeg bestemt ikke. Der er mange politikere, som har sat markante fingeraftryk på dansk politik gennem årene uden at have været ministre.

- Jeg vil hellere tage nogle dagsordner op og understøtte Liberal Alliance og Liberal Alliances politiske projekt på en anden måde, siger Carsten Bach.

8-10 år mere på Borgen

Carsten Bach, der er sit partis forsvars- og fødevareordfører, medvirker i "Borgen Bag Facaden" på TV MIDTVEST.

Det er en række udsendelser, hvor folketingsmedlemmer fra landsdelen giver seerne en unik adgang til Christiansborg. Men også fortæller ting om sig selv. Og herunder altså også mere personlige - for eksempel om, hvordan de ser deres politiske fremtid.

- Min plan er at prøve at blive genvalgt som siddende folketingsmedlem. Så når der kommer et folketingsvalg formentlig i 2026, så er det mit håb, at jeg kan blive valgt igen. Hvad tiden derefter bringer, det må vi se. Men jeg håber at kunne få måske 8-10 år mere på Christiansborg, siger Carsten Bach. 

Du kan få meget mere at vide om Carsten Bach i det nyeste afsnit af "Borgen Bag Facaden", som du kan se på TV MIDTVEST Play ved at klikke herunder.