Borgmester begejstret efter Bestseller-beslutning i byrådet: - Grundlaget for overhovedet at komme i gang

Ib Lauritsen er godt tilfreds med, at kommunen nu endeligt har gjort sit for, at Bestseller kan opføre sit kæmpetårn. Men han ved også, at det ikke står opført i morgen.

3:30
Bestseller vil bygge i højden, og nu har Ikast-Brandes politikere blåstemplet projektet.

Mandag aften nåede politikerne i Ikast-Brande Kommune en væsentlig milepæl i forhold til Bestsellers ønske om at opføre et 320 meter højt tårn i Brande, siger borgmester Ib Lauritsen (V) til TV MIDTVEST.

- Jeg ser det som et projekt, der løfter Midtjylland. Det har vi før set med LEGO i Billund og Boxen i Herning. Det her er et samarbejde med det andet, der foregår i Midtjylland.

- Jeg har ikke tænkt, at vi skulle til byggeindvielse i overmorgen. Det bliver en lang proces. Det er også kompliceret at bygge noget, der er så stort. Omvendt er det grundlaget for overhovedet at komme i gang, at man har en lokalplan. Den er vedtaget nu, og den er endelig.

Det var et enigt byråd, der vedtog ændringen i lokalplanen, som muliggør Bestsellers tårn, der altså bliver Nordeuropas højeste.

- Der er noget spektakulært over, at man lige går den tand højere og siger, at det er det højeste tårn i Vesteuropa. Det har selvfølgelig betydning.

Sådan har Bestseller illustreret sit tårn, som tøjgiganten netop har fået grønt lys til at skyde i vejret i Brande.
Sådan har Bestseller illustreret sit tårn, som tøjgiganten netop har fået grønt lys til at skyde i vejret i Brande.
Foto: Bestseller

Ifølge borgmesteren er der bred opbakning til byggeriet i lokalsamfundet. Men der går et par år, spår Ib Lauritsen, før byens nye vartegn står færdigopført.

- Hvis nu det står midt i 20'erne, så tror jeg sådan set, vi skal være godt tilfredse. Så 2023, -24 eller -25 kunne være et godt bud, afslutter han.

Bestsellers hovedkvarter i Brande skal efter planerne udvides, så det skaber en ny bydel på størrelse med 88 fodboldbaner.