Vred kunde må beholde protest-side

Klagenævnet for Domænenavne fastslår, at vestjyde ikke behøver at fjerne sin hjemmeside www.eniro-nej.dk.

Indehaveren af firmaet De Japanske Møbler i Nees ved Vemb, Svend Erik Mortensgaard, har vundet en sejr over firmaet bag søgemaskinen Eniro.dk.

Klagenævnet for Domænenavne har afgjort, at Mortensgaard ikke behøver at lukke den internet-side, som han har oprettet i protest mod Eniro.

www.eniro-nej.dk advarer Mortensgaard mod at annoncere på Eniro.

- På blot 3 mdr. kørte Eniro vores omsætning næsten i sænk, og vore protester hjalp ikke, står der blandt andet på siden.

Eniro ville have Mortensgaard til at slette siden, men det krav blev altså afvist af Klagenævnet for Domænenavne.

Ingen risiko for forveksling

Nævnet lægger blandt andet vægt på, at der ikke er risiko for, at forbrugerne forveksler protestsiden med den rigtige Eniro.dk.

- Der er således ikke grundlag for at antage, at indklagede har registreret eller anvendt domænenavnet "eniro-nej.dk" som erhvervsdrivende med henblik på at opnå forveksling med klager eller med henblik på uretmæssigt at chikanere denne, og indklagede har med sit valg af domænenavn heller ikke overtrådt ytringsfrihedens grænser, står der i afgørelsen.

Kommunikationschef Kristoffer Apollo fra Eniro Danmark siger til TV MIDTVEST, at han tager afgørelsen til efterretning.

Til gengæld har Eniro ikke opgivet at få de penge, som man mener at have til gode hos Svend Erik Mortensgaard. Eniro tabte i første omgang sagen i byretten, men har anket til landsretten.

Eniro afviser Mortensgaards påstande på www.eniro-nej.dk som "fuldstændigt grundløse".

Eksterne links:

Se protest-siden her

Se afgørelsen fra Klagenævnet for Domænenavne

 

01:51 Luk video