VIDEO: Nu begynder oprydningen

Store ødelæggelser i Musikteatret og Balletskolen i Holstebro. Hvem der skal betale regningen, er stadig usikkert.

02:19

Balletskolen og Musikteatret i Holstebro er blandt de, der står tilbage med en kæmpe regning, efter at kælderen og kostumelageret i weekenden blev oversvømmet.

Omfanget af de ødelæggelser, der fulgte i kølvandet på  den oversvømmede Storå i Holstebro, står stadig mere tydeligt.

Efter at vandet var trængt ind gennem en nødudgang til diskotek Buddy Holly, spredte det sig til kældrene under Balletskolen og Musikteatret - og alle steder venter der nu et stort oprydningsarbejde.

På Balletskolen er forældre og andre frivillige gået i gang med at vaske nogle af de kostumer, der blev fanget i åvandet. Spørgsmålet er, hvor stor en del af samlingen af kostumer og rekvisitter, der kan reddes.

Også Musikteatret er hårdt ramt. Bygningsansvarlig Klaus Jørgensen regner med, at der er ødelagt for et sted mellem seks og syv millioner kroner alene i kostumeafdelingen.

Spørgsmålet er så, hvem der skal betale regningen efter at det står klart, at skaderne ikke kommer ind under stormflodsordningen.

- Vandet kom inde fra naboen, så skylden ikke ligger hos os. Men noget af den økonomiske smerte vil jo ligge hos os. Og hvordan vi klarer det, ved vi simpelthen ikke. Om vi skal ud civilt søgsmål eller hvad vi skal, det aner vi simpelthen ikke endnu, siger Kim Bech, der er souschef i Balletskolen.