Varsel om forhøjet vandstand

DMI udsender varsel om forhøjet vandstand i Limfjorden og ved havnene langs vestkysten

DMI varsler forhøjet vandstand ved vestkysten og langs Limfjorden

Weekendens blæsende vejr med vindstød af stormstyrke giver atter risiko for oversvømmelser langs den jyske vestkyst og i limfjordshavnene.

DMI har her til formiddag udsendt varsel om forhøjet vandstand ved den centrale vestkyst, i havnene Hvide Sande, Thorsminde og Thyborøn. Her ventes vandet ved middagstid at stige til mellem 1,9 og 2,1 meter over daglig vande. 

Den vestlige Limfjord rammes også af forhøjet vandstand. Her forventes vandet at nå op på mellem 1,4 og 1,7 meter over dagligt niveau.

Generelt skal midt & vestjyderne indstille sig på, at regn og rusk fortsætter weekenden over. Det siger vagthavende meteorolog hos DMI i Karup, Tove Balling.

- Ved vestkysten vil der være kraftige vindstød, op til stormstyrke, frem til i morgen aften. Længere inde i landet vil vi have stormende kuling hele weekenden, fortæller meteorologen.

Det positive er de tocifrede varmegrader, som er ret usædvanlige for december. Men Tove Balling regner ikke med det for alvor kan være med til at lokke landsdelens beboere af huse.