V-politiker: Gå selv, Løkke

Byrådsmedlem i Silkeborg, Poul Dahl(V), opfordrer Lars løkke Rasmussen til selv at gå af, så han undgår en ydmygende fyreseddel på hovedbestyrelsesmødet tirsdag.

poul_dahl.jpg

I dag besluttede vælgerforeningerne i Silkeborg at opfordre Lars Løkke Rasmussen til at gå af som formand. Dermed fulgte de efter vælgerforeningerne i Viborg, som allerede har meldt ud, at man ikke længere støtter den siddende formand, på grund af hans mange personsager.

Senere i dag fulgte vælgerforeningerne i Randers trop og ifølge TV2 Østjylland kommer Skanderborg i morgen med en lignende opfordring. Og det til trods for at man internt i partiet var blevet enige om at vente med at dømme formanden til efter hovedbestyrelsesmødet tirsdag.

Rigtigt at gå ud nu

Byrådsmedlem i Silkeborg, venstrepolitikeren og samfundsdebattøren Poul Dahl forstår dog godt, at flere vælgerforeninger vælger at melde deres beslutning ud nu, til Lars Løkke.

- Dagsordenen bliver sat i medierne, det ved vi alle. Og hidtil har det kun været dem, der har bakket op om Lars Løkke, der ligesom har haft lov til at sige, hvad de mener. Og det giver jo et forkert indtryk, forklarer Poul Dahl til TV-MIDTVEST.

- Jeg mener jo det er rigtigt at gå ud at sige nu, hvad vi mener, og så kan folk jo tage stilling til det.

Vi tror, der kommer flere sager

Poul Dahl var selv med til mødet i dag, hvor Venstres vælgerforeninger i Silkeborg Kommune valgte at sende en officiel meddelelse afsted til Lars Løkke Rasmussen om at de trak deres støtte til ham.

- Vi tror jo desværre, at der kommer flere sager frem. Og det kan vi ikke tåle, forklarer han.

- Lars Løkke Rasmussens personsager overskygger helt Venstres politik. Det mener vi er uholdbart og derfor anbefaler vi at Lars Løkke Rasmussen nu trækker sig som formand for Venstre.

Flere bør stå frem og underkende Lars Løkke

Ifølge Poul Dahl er størstedelen af de venstrefolk, han taler med i Jylland, enige i at Løkke bør gå af. Det skal de stå frem og sige, mener han.

- Hvis flere nu står frem og siger ærligt, hvad de mener, så undgår vi måske et krisemøde på tirsdag, hvor Lars Løkke ydmygende skal have en fyreseddel. Det er bedre at han ser, hvor han står nu og tager konsekvensen selv.

God politik men for mange personsager

Ligesom bestyrelsen i kommunevælgerforeningen i Silkeborg anerkender Poul Dahl dog Lars Løkke som en dygtig politiker.

- Men det er jo ikke det, det drejer sig om her. Han har skabt en rigtig god venstrepolitik, men nu er vi altså kommet dertil, at det er hans person der er problemet. Og det må vi tage konsekvensen af, forklarer Poul Dahl.

- Vi er nødt til at sige det, vi mener, der er bedst for Venstre og bedst for Danmark.