Usædvanligt Odder-besøg i Videbæk

To oddere var i nat på besøg i Leif Sundby Pedersens havedam. De mæskede sig i dammens fire guldfisk, inden de hurtigt var væk igen.

Det var noget af et syn, der mødte Leif Sundby Pedersen i morges. Han kunne se, at vandoverfladen i hans havedam var beskidt, og da han gennemgik materialet fra sit vildtkamera, stod det klart, at der havde været ubudne gæster på besøg. To oddere havde på få minutter ædt bassinets fire guldfisk.

- Jeg fik nærmest rystesyge og havde problemer med at hælde mælken på min havregryn, da jeg så optagelserne igennem fra i nat. Har aldrig haft i tankerne, at det kunne ske. Det var for vildt, siger Leif Sundby Pedersen.

Ifølge Morten Vissing, zoolog ved AQUA Silkeborg, er det ikke et helt almindeligt besøg, Leif Sundby Pedersen har haft.

- Det er usædvanligt, at to oddere jager sammen, da det typisk er et dyr, som færdes alene.
Der er i hvert fald tale om to voksne oddere, selvom man typisk ser, at det er de unge odderhanner, der bliver fortrængt fra de gode jagtområder af de ældre hanner. Derefter søger de ind i haver for at lede efter føde, siger Morten Vissing, Zoolog, AQUA Silkeborg.

Det er sandsynligvis ikke sidste gang, at en havedamsejer får besøg af en sulten odder.

- Bestanden har det rigtig godt. Tilbage i 70’erne var den ved at uddø i Danmark. Bestanden var nede på omkring 200, mens der i dag er omkring 2500 herhjemme. Bestanden er fortsat stigende i flere dele af Jylland, og det skyldes i høj grad, at der bliver taget større hensyn til dyret fra menneskets side, siger Morten Vissing.

Se Leif Sundby Pedersens optagelser øverst i artiklen.