Universitetsfyringer rammer også Herning og Foulum

Den store fyringsrunde på Aarhus Universitet kommer også til at ramme afdelingerne i Herning og Foulum.

Det kniber med at få enderne til at mødes på Aarhus Universitet. Derfor kan næsten 200 videnskabelige og administrative medarbejdere mellem mandag og onsdag forvente at få en fyreseddel i hånden.

Og det kommer også til ramme på Handels- og Ingeniørhøjskolen i Herning og det Nationale Center for fødevarer og jordbrug i Foulum, som begge er afdelinger under Aarhus Universitet.

- Besparelserne på Aarhus Universitet vil ramme alle områder mere eller mindre, fortæller Pressechef Anders Correll fra Aarhus Universitet.

Rammer bredt

Besparelserne kommer til at ramme bredt blandt universitetets afdelinger og medarbejdere, men hårdest ramt bliver administrationen og Naturvidenskab og Teknologi.

Sparerunden skyldes blandt andet færre midler fra finansloven samt højere udgifter til at drive universitetet, der har kørt med millionunderskud på budgettet de seneste år. I 2015 skal dét være slut, og budgettet skal være i balance, lyder kravet fra ledelsen.

Det er endnu uvist, hvem og hvor mange, fyringsrunden kommer til at ramme i Herning og Foulum.

- Af hensyn til de involverede melder vi først noget ud torsdag eller fredag, siger Anders Correll fra Aarhus Universitet.

Fakta

Besparelserne på Aarhus Universitet rammer knap 400 medarbejdere. 193-196 ansatte bliver fyret, 162 får en frivillig fratrædelse og 42 en seniorordning. Aarhus Universitet har i de sidste to år gennemført en omstrukturering af administration og ledelse.Kilde: Politiken.dk