Ulovlig hjemmeslagter afsløret

Fødevarestyrelsens Rejsehold advarer mod kød solgt fra hjemmeslagter i Viborg.

På baggrund af en anonym anmeldelse om salg af kød rykkede Fødevarestyrelsens Rejsehold ud til en privat villa. Her var der i udhuset indrettet et opskæringslokale, som var udstyret med kødkroge, knive, en kødsav og kødhakker.

Gris i bagagerum

Bord og vægge var i materialer, som ikke er rengøringsvenlige og på vægge, bord og gulv fandtes indtørrede rester af gammelt kød og blod.Under kontrollen kom ejeren hjem med en slagtet gris placeret i en balje i bilens bagagerum. I bilen lå også en boltpistol, der var blevet anvendt ved slagtningen.Den var foregået på den landejendom, hvor svinet kom fra. Rejseholdet påbød straks slagteren at destruere kødet og overhældte det med destruktionsfarve.

Advarsel

Fødevarestyrelsen råder forbrugere, der har købt okse-, svine- eller lammekød, som er slagtet af den uregistrerede hjemmeslagter på gårde omkring Viborg eller har købt kød, der er opskåret eller hakket på adressen Gylfesvej 6, 8800 Viborg, til at kassere eller returnere kødet, da dyrene er slagtet under ukontrollerede forhold og opskåret eller forarbejdet under ukontrollerede og uhygiejniske forhold.

Syge inden slagtning

Det kan ikke udelukkes, at dyrene har været syge inden slagtningen, eller at kødet indeholder sygdomsfremkaldende bakterier. Virksomheden er varslet bøde for ulovlig slagtning, uhygiejniske forhold samt manglende egenkontrol, oplyser Fødevarestyrelsen på sin hjemmeside.

Billedet foroven er arkiv og har intet med den pågældende sag at gøre.