Tyveri på efterskole: Stjal elevernes computere

Tyve stjal telefoner og computere fra midtjysk efterskole - og kom så tilbage et par timer senere for at stjæle endnu mere.

Det gik hårdt ud over eleverne, da der to gange mandag aften var ubudne gæster på Levring Efterskole.

Forstander Svend Hagelskjær har endnu ikke et samlet overblik over, hvad der blev stjålet, men en foreløbig opgørelse lyder på omkring 20 computere og en del telefoner, blandt andet iPhones.

- Det er kæmpe problem for eleverne. Mange af dem har alle deres noter og opgaver på computerne, men nogen af dem har heldigvis også sikret sig back up, siger Svend Hagelskjær.

Tyvene slog til første gang ved 18-tiden, da der var tomt på værelsesgangene - og et par timer senere kom de så tilbage, da eleverne var samlet til fastelavsfest.

- De har virkelig været frække. Man skulle næsten tro, at de viste, at eleverne også ville være væk om aftenen, siger forstanderen.

Overvejer elektroniske låse

Der var ikke låst på de værelser, der havde ubudne gæster. Svend Hagelskjær siger, at skolen nu vil overveje, hvordan man kan gardere sig mod tyveri i fremtiden.

- Eleverne har mulighed for at låse dørene, men det sker bare ikke altid. Man kunne overveje elektroniske låse, men det er en stor udskrivning, og spørgsmålet er også, om det er et det, vi ønsker, siger forstanderen.

I forbindelse med tyverierne efterlyser lokalpolitiet i Silkeborg to mænd, der blev set ved efterskolen. Den ene var dansker, 25-30 år, 195 centimeter og almindeligt bygget med brede skuldre. Han havde brunt/rødligt hår, der strittede og havde en sort dynevest på.

Den anden beskrives som en italiensk type på 25-30 år, 185 centimeter og med mørkt hår og skægstubbe. Han havde et smalt ansigt og havde en sort hættetrøje på.

Der blev også set to biler, som politiet gerne vil høre mere om. Den ene var en rød personbil og den anden en gammel sølvfarvet stationcar, måske en Mercedes.