Tvinddom: 2 år og 6 måneder ubetinget

Vestre Landsret ændrer byrettens frifindelse. Poul Jørgensen skal to et halvt år i fængsel.

Tvindmoellen.jpg

Poul Jørgensen, tidligere talsmand for Tvinds Skolesamfund, er blevet idømt 2 år og seks måneders ubetinget fængsel for groft skattesvig og underslæb. Læs baggrunden for sagen mod Tvind nederst her på siden.

Anklageren krævede mindst tre års ubetinget fængsel. Forsvareren krævede Poul Jørgensen frifundet, som han blev det i byretten i 2006.

Se gårsdagens indslag om Tvindsagen fra TV/MIDT-VEST ved at klikke her

Læs om Tvind på foreningens egne hjemmesider www.tvind.dk og www.tvindportalen.dkLæs kritik af Tvind på www.tvindalert.com og Foreningen mod Tvind

Baggrund for Tvind-sagen:

Anklagen mod Poul Jørgensen og den øvrige Tvind-top lyder på groft skattesvig og underslæb for 120 millioner kroner. Det skal være sket ved at Poul Jørgensen sammen med Mogens Amdi Petersen og den øvrige ledelse i Tvind har taget penge fra Tvinds humanitære fond til at drive forretningsdelen af Tvind.

Byretsdom fra 2006 anket

Dommen i dag er afslutningen på ankesagen mod Tvinds og Skolesamfundets ledelse. Ved byretten i Ringkøbing blev skolesamfundets leder, Poul Jørgensen, sammen med Tvinds leder, Mogens Amdi Petersen, og fem andre Tvindfolk frikendt for alle anklager. En ottende fik en betinget dom.

Anklageren har anket byrettens afgørelse for seks af Tvind-folkene, heriblandt Poul Jørgensen og Mogens Amdi Petersen. Men på nær Poul Jørgensen er de anklagede gået i skjul og er ikke til stede til at modtage dommen i dag eller den eventuelt følgende straf.

Dom vigtig for de skjulte Tvind-folk

Alligevel har dagens dom stor betydning for de fem øvrige sigtede i Tvind-ledelsen. Hvis Poul Jørgensen dømmes, vil Mogens Amdi Petersen og de øvrige sigtede fortsat være eftersøgt i det meste af verden, og de vil næppe turde vise sig i Danmark, da der så venter dem den samme ankesag, som Poul Jørgensen har gennemgået.

Hvis Poul Jørgensen derimod bliver frikendt, kan anklagemyndigheden blive nødt til at lade ankesagen mod de øvrige fem falde. Dette er op til statsadvokaten at afgøre. Droppes anken mod Mogens Amdi Pedersen og de øvrige, kan de fremover færdes frit i Danmark og udlandet.

Politiets prestige på spil

Dommen i dag har stor prestigemæssig betydning for politiets anklagere, der har brugt enorme summer på retsmøder og efterforskning til både sagen i byretten og den i landsretten. Alene i byretten kostede sagen 30 millioner kroner.

Alene derfor vil det være et stort nederlag, hvis det offentlige ved to retsinstanser bliver underkendt i landsretten i dag, som det skete i byretten.